DünyaEnerjiManşet

Almanya’da üç kömürlü termik santral daha kapatılıyor

0
Deuben termik santrali

Almanya 2038 yılına kadar kömüre dayalı elektrik üretim kapasitesini sıfırlama hedefi kapsamında üç termik santralin daha kapatılmasına karar verdi.

Almanya Federal Ağ İdaresi (BNetzA) tarafından yapılan açıklamada 1.500 MW’lık kömürlü termik santral kapasitesinin devreden çıkması için yapılan ihalede toplam kurulu güçleri 1.514 MW olacak üç ayrı santralin kapatılması için yapılan teklif kabul edildi.

8 Aralık’a kadar kapatılacaklar

Yeşil Ekonomi’nin aktardığına göre ihalede tavan fiyat MW başına 155 bin Euro idi. BNetzA açıklamasında kazanan tekliflerin 8 Nisan 2021 günü açıklanacağı belirtildi.

Yarışmanın sonuçlarına göre 757 MW gücündeki Wilhelmshaven, 690 MW gücündeki Mehrum ve 67 MW gücündeki Deuben elektrik üretim santrallerin 8 Aralık 2021 tarihine kadar kapanması gerekecek.

Bu santrallerin sahiplerine de yarışmada oluşan fiyat baz alınarak santrallerin kurulu gücüne göre tazminat ödenecek.

Wilhelmshaven termik santrali

Bir sonraki ihale nisan ayında

2.048 MW’lık kapasitenin 2022 yılında devreden çıkma şartı ile düzenlenecek bir sonraki ihale için başvurular ise nisan ayında alınacak.

Almanya’da geçtiğimiz yıl temmuz ayında kabul edilen düzenleme ile ülkenin kömüre dayalı elektrik üretim kapasitesinin 2022 yılına kadar 30 GW azalması, en geç 2038’de ise sıfıra inmesi hedefi getirilmişti.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.