DünyaKadınManşet

Almanya’da Sol Parti’nin iki eş başkanı da kadın 

0

Almanya‘da dün yapılan ve çevrimiçi olarak düzenlenen Sol Parti (Die Linke) kongresinde yeni eş başkanlar seçildi. Sonuçlara göre, partinin eş başkanlığını Hessen Eyalet Meclis Grubu Başkanı Janine Wissler ve Thüringen Parti Teşkilatı Başkanı Susanne Hennig-Wellsow yapacak.

Sol Parti’nin önceki başkanları Katja Kipping ile Bernd Riexinger‘in haziran ayında görev süreleri dolmuştu. Ancak, koronavirüs nedeniyle parti kongresi iki kez ertelenmişti.

Sonuçların ardından açıklamalar

Seçim sonuçlarının ardından açıklamalarda bulunan Hennig-Wellsow, partisine federal hükümette de görev alma çağrısı yaparak şu açıklamalarda bulundu:

Artık bizi bekletmeyin! İnsanların bizi bekleyecek zamanı yok.

Siyah-yeşil mi (Hristiyan Birlik-Yeşiller) yoksa kırmızı-kırmızı-yeşil mi (Sosyal Demokrat Parti-Sol Parti-Yeşiller) bir koalisyon kurulacak, bu bizim elimizde.”

Yeni eş başkan Janine Wissler de partiye birlik çağrısı yaptı ve “Tartışıyoruz, doğru yolu bulmak için birbirimizle mücadele ediyoruz” dedi.

Ayrıca, Wissler, her bir üyenin partiye “Yoksullukla, adaletsizlikle, savaşla ve faşizmle mücadele için” girdiğini belirtti ve bu noktaların unutulmaması gerektiğine vurgu yaptı.

Şu anda muhalefette bulunan Sol Parti, 2017 seçimlerinde yüzde 9,2’lik oy oranına ulaşmış ve federal mecliste temsiliyet hakkı kazanmıştı.

Son yapılan anketlerde, partinin ülke genelinde yüzde 8 civarında oy oranı bulunuyor. Almanya’da eylül ayında federal meclis seçimleri yapılacak.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.