DünyaKültür-SanatLGBTİ+Manşet

Almanya’da LGBTİ+ oyunculardan manifesto: Biz zaten buradayız

0
Ekran önünde ve arkasında daha görünür olabilmek adına bir araya gelen 185 oyuncu, lezbiyen, gey, biseksüel, kuir, non-binary, interseks ve trans olduğunu açıkladı. Süddeutsche Zeitung Magazin’de #actout etiketiyle yayımlanan manifesto, sektörün şahıslar üzerinde kurduğu baskıya karşı tepki ve çeşitliliğinin kucaklanması için çağrı niteliği taşıyor.
Altyazı’nın DW’den aktardığına göre, oynadıkları film, dizi ya da oyunlarla tanınan sanatçılar, Almanya’da çeşitli yönelimlere ve cinsiyet kimliklerine sahip bireylere görünürlük kazandırmak ve baskıdan arınmış bir düzende yaşamlarını sürdürebilmek için #actout çatısı altında toplandı. Yayımlanan manifesto, günlük yayın yapan Süddeutsche Zeitung’un haftalık eki olan SZ Magazin’in kapağında “Wir sind schon da” (Biz Zaten Buradayız) sloganıyla yer aldı. 

Menajer baskısı

Stüdyo ve menajerler tarafından heteroseksüel gibi davranması ya da kimliğini saklaması için baskı gördüğünü dile getiren isimler, #actout hareketiyle birlikte sektördeki çeşitlilik eksikliğini ve görünürlük meselesinin önemini vurguladı. Manifesto, “Anlatabileceğimiz yeni hikâyeleri ve canlandırabileceğimiz yeni karakterleri görmek için can atıyoruz. Dünya değişiyor ve hepimiz bu değişimin birer parçasıyız” sözleriyle sonlandı.

Aralarında Berlin Film Festivali yönetiminin de yer aldığı bazı kuruluşlar, bu harekete çeşitli mecralardan desteklerini iletti ve beyanda bulunan sanatçılarla beraber daha kapsayıcı bir vizyon için çalışacaklarını belirtti.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.