LGBTİ+DünyaManşet

Almanya’da ‘Eşcinsellik hastalıktır’ diyen Türk doktor görevden alındı

0

Almanya’da kalp cerrahı olarak çalışan Metin Çakır’ın sosyal medya hesabından eşcinselliğin ‘hastalık‘ olduğunu söylemesi üzerine görevinden uzaklaştırıldığı açıklandı. Karlsruhe’deki Helios Kliniği’nde 20 yılı aşkın süredir görev yapan Çakır, sosyal medya hesabından, ‘‘Bir hekim olarak eşcinselliğin, transseksüelliğin hastalık olduğunu belirtmek isterim” yazmış; ancak gelen tepkiler üzerine paylaşımını silerek hesabını kapatmıştı. 

Helios Kliniği yönetimi cerrahın açıklamalarının kurumun değerleriyle bağdaşmadığını belirterek, Çakır’la birlikte geçici olarak görevden uzaklaştırma kararı alındığını duyurdu. Klinikten Alman medyasına yapılan açıklamada da ”Çalışanımızla oturup geçici olarak görevden ayrılmasını kararlaştırdık. Tabib odası ile durumu inceleyip bir değerlendirmede bulunacağız. Kendisi 20 yıldır hastanemizde görev yapıyor” ifadeleri kullanıldı. Kurum, yasal süreç başlatma haklarının saklı olduğunu belirtti.

Karlsruhe’deki LGBTI+ örgütlerinden ise tepki yağdı. Sözcü Axel Hochrein, LGBTI+ bireylere Helios Kliniği’nden hizmet almama çağrısı yaparak “LGBTI+ bireylerin ayrımcılığa maruz kalmadan, profesyonel bir tedavi alamayacak olmasından derin bir rahatsızlık duyuyoruz” ifadelerini kullandı. Hochrein, Çakır’ın ulusal ve uluslararası etik sözleşmeleri de ihlal ettiğini kaydetti.

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.