ManşetTürkiye

Almanya ve Fransa’dan Gezi açıklaması

0

Gezi duruşması dolayısıyla ortak açıklama yapan Almanya ve Fransa, hukuk devleti standartlarına uymasını istedikleri Türkiye’den daha fazla iyi haber gelmesinin zamanı olduğunu belirtti.

Gezi Parkı davasının bugün görülen ve yarın da devam edecek üçüncü duruşması dolayısıyla ortak açıklama yapan Alman ve Fransız hükümetlerinin insan hakları sorumluları, Türkiye’ye hukuk devleti standartlarına uyma çağrısı yaptı.

Alman hükümetinin İnsan Hakları Sorumlusu Bärbel Kofler ve Fransa Dışişleri Bakanlığı İnsan Hakları Sorumlusu François Croquette’in yaptığı ortak açıklamada, “Türkiye’de sivil toplum ve insan hakları aktivistlerinin durumunu büyük bir endişe ile takip ediyoruz” ifadesi kullanıldı. Bu nedenle de Osman Kavala ve diğer 15 sanığın yargılandığı duruşmanın dikkatle izlendiği belirtildi.

Açıklamada, “Almanya ve Fransa, Türkiye’nin yükümlü olduğu hukuk devleti standartlarına uymasını bekliyor” denildi.

Anayasa Mahkemesi‘nin “Bu Suça Ortak Olmayacağız” başlıklı bildiriye imza attıkları için yargılanan akademisyenlerin ifade özgürlüklerinin ihlal edildiği kararının ardından beraatlerin gelmesinin “Olumlu bir işaret” olarak değerlendirildiği açıklamada, “Ancak artık Türkiye’den daha fazla iyi haber gelmesinin zamanı olduğu” belirtildi.

Açıklamada Croquette ve Almanya Dışişleri Bakanlığı Kültür ve İletişim Dairesi Başkanı Andreas Görgen‘in Silivri’de bugün görülen duruşmayı izleneceği kaydedildi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.