ManşetTürkiye

Almanya ile Türkiye arasında karikatür krizi

0
Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret içerdiği iddia edilen bir karikatürün Almanya’da bir ders kitabında yer alması üzerine, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl

Almanya’da “Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung” adlı gazetede Kasım 2011’de yayımlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya’da yaşayan Türk toplumuna hakaret içeren karikatürün bir eyalette okutulan yardımcı ders kitaplarında yer verilmesi üzerine Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Büyükelçi Pohl’e söz konusu karikatürün Almanya’da yaşayan Türklerin uyum sorunları öne sürülerek bu kez Baden Württemberg Eyaleti’ndeki yerel yardımcı ders kitaplarında yer verilmesine Türkiye’nin tepkisini iletti. Koru, konuyu bugün başka bir vesileyle kendisini ziyaret eden Alman milletvekili heyetine de aktardı.

27 Frankfurter Allgemeine SonntagszeitungDışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Murat Esenli de yine bugün Ankara’da bulunan Almanya Dışişleri Bakanlığı Siyasi Direktörü Hans-Dieter Lucas nezdinde konuyu dile getirdi.

Görüşmelerde Türkiye’nin bu ve benzeri uygulamaların bir an evvel düzeltilmesini talep ettiği ve bu tür durumların tekrarlanmaması için Alman makamlarının gerekli hassasiyeti göstermesini beklediği vurgulandı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.