Dünya

Almanya, Esed’in Rusya’ya sığınmasını istedi

0

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Almanya’nın Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’in Rusya’ya sığınmasını istediğini itiraf etti. Lavrov, Moskova’da Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ile yaptığı görüşmeden sonra, Almanya ‘nın Haziran’da Rusya’nın Esed’e siyasi sığınma hakkı vermesi fikrini sunduğunu belirterek, “Biz, bunun şaka olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sergey Riabkov dün, Esed’e siyasi sığınma hakkı vermesi konusunda Washington ‘ın Rusya’yı ikna etmeye çalıştığına ilişkin basında yer alan haberlerden sonra, ” ABD ile Esed’in geleceğinin tartışılmayacağını” belirtmişti.

Suriye’de ulusal geçiş hükümeti kurulması konusunda batılı ülkelerle anlaşan Rusya’ya, Esed’e siyasi sığınma hakkı vermesi için baskı yapıldığı iddia edilmişti.

Kommersant gazetesine konuşan bir Rus diplomatik kaynak, “Batılı ülkeler, özellikle de ABD etkin şekilde Suriye liderine siyasi sığınma hakkı verilmesi için Rusya’yı ikna etmeye çalışıyor. Ancak bizim henüz böyle bir planımız yok” demişti.

( AA )

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.