Almanya, Esed’in Rusya’ya sığınmasını istedi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Almanya’nın Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’in Rusya’ya sığınmasını istediğini itiraf etti. Lavrov, Moskova’da Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ile yaptığı görüşmeden sonra, Almanya ‘nın Haziran’da Rusya’nın Esed’e siyasi sığınma hakkı vermesi fikrini sunduğunu belirterek, “Biz, bunun şaka olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sergey Riabkov dün, Esed’e siyasi sığınma hakkı vermesi konusunda Washington ‘ın Rusya’yı ikna etmeye çalıştığına ilişkin basında yer alan haberlerden sonra, ” ABD ile Esed’in geleceğinin tartışılmayacağını” belirtmişti.

Suriye’de ulusal geçiş hükümeti kurulması konusunda batılı ülkelerle anlaşan Rusya’ya, Esed’e siyasi sığınma hakkı vermesi için baskı yapıldığı iddia edilmişti.

Kommersant gazetesine konuşan bir Rus diplomatik kaynak, “Batılı ülkeler, özellikle de ABD etkin şekilde Suriye liderine siyasi sığınma hakkı verilmesi için Rusya’yı ikna etmeye çalışıyor. Ancak bizim henüz böyle bir planımız yok” demişti.

( AA )

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

‘Süper zenginlere vergi’ G20 Zirvesi’nin sonuç bildirisine girdi

Rio'da yapılan G20 Zirvesi'nin sonuç bildirgesinde dünyayı en çok kirleten süper zenginlere ek vergi, iklim finansmanının artırılması yer aldı; 1.5C hedefi teyit edildi

İspanya’da ölümcül selin ardından halkın artan öfkesi istifalara yetmiyor

İspanya'nın Valensiya kentinde en az 222 kişinin canına mal olan sel felaketinin ardından öfkeli halk sokaklara dökülüp istifa isterken, yerel yetkililer sorumluluktan kaçıyor.

İklim uzmanları: Trump’ın dönüşü iklim eylemini etkiler ama geri döndüremez

İklim uzmanları, Trump'ın yeniden seçilmesinden dolayı iklim eyleminin ağır bir darbe alsa da bugünkü konjonktürde herhangi bir ülkenin politikasından daha güçlü olduğu konusunda birleşiyor

İklim, göçmenler ve kadınlar için kötü haber: Trump başkanlığa çok yakın

Zaferini ilan eden Donald Trump ABD'deki ikinci başkanlık dönemine çok yakın. Sonuçların kesinleşirse ABD'deki hak savunucuları ve iklim politikacıları için işler zorlaşacak.

Cem Özdemir’in Greta Thunberg’e yönelik İsrail tepkisine eleştiri yağdı

Alman Yeşilleri'nden Tarım Bakanı Özdemir'in İsrail saldırılarını eleştiren genç iklim aktivistine desteğin 'gözden geçirilmesini' istemesi, tepkiyle karşılandı.

EN ÇOK OKUNANLAR