DünyaManşet

Almanya’da dönerci cinayetlerinde Neo-Nazi parmağı

0

Almanya’nın doğusundaki Zwickau kentinde aşırı sağcı bir gruba ait olan evin bulunması ile kamuoyunda “dönerci cinayetleri” olarak bilinen olayların üzerindeki sır perdesi aralanıyor.

Yanan evde yapılan aramada, cinayetlerde kullanılan silah olduğu tespit edilen ‘Ceska’ tipi tabanca bulundu. Bu olayla ilgili Beate Z. adlı kadın gözaltına alındı.

Alman polisi, Eisenach kentinde de yanmış halde bulunan bir karavanda iki kişinin cesetlerini ve 2007 yılında Heilbronn kentinde öldürülen kadın polis memurunun beylik tabancasını buldu.

Soruşturmayı üstlenen Karlsruhe Federal Savcılığı, söz konusu tüm cinayetlerin bir aşırı sağcı grubun işlediği yönünde çok sayıda ipucunun bulunduğunu belirtti: “Haber ajanslarına ve islami kültür derneklerine gönderilmek üzere kısmen paketlenmiş birçok propaganda DVDsi ele geçirildi.”

Polis, karavanda ölü bulunan şahısların intihar ettiklerini açıkladı. Ölen iki Neo Nazi’yle irtibatlı olduğu bilinen Beate Z. adlı kadının da delilleri yok etmek için karavanı yakmaya çalıştığı belirtildi.

Karlsruhe Federal Savcılığı, 36 yaşındaki Beate Z. hakkında adam öldürme, adam öldürmeye teşebbüs, kundaklama, aşırı sağcı terör örgütü üyesi olmak suçlarından soruşturma başlattı.

Almanya’da 2000 ile 2006 yılları arasında sekizi Türk, biri Yunan 9 küçük esnaf öldürülmüştü.

(en)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.