ManşetSpor

Almanlar yenildi, İtalyanlar finalist sayıldı

0

EURO 2012’nin finalistleri belli oldu. İtalya, Almanya’yı 1-2 mağlup ederek finale yükseldi.

İtalya’nın golleri 20. ve 36. dakikalarda Balotelli’den geldi. Almanya’nın tek golünü ise 90+2’de Mesut Özil’den geldi. Ancak Mesut’un golü Almanlara yetmedi ve İtalya, adını finale yazdıran takım oldu.

Maçın ilk dakikalarında Almanya daha etkili görünüyordu. Henüz 5.dakikada Kroos’un kornerden gelen ortasına Hummels vuruş yaptı. Ancak Pirlo, kalecinin arkasına düşen topu, ön direkten çıkardı. Bu, maçın en net pozisyonlarından biriydi.

İtalyanlar, 12. dakika içerisinde kalesinde iki tehlike atlattı. Boateng’in ortasında Buffon’un sektirdiği top, altıpas önünde Bonucci’ye çarptı ve az farkla kornere çıktı. Kornerden gelişen atakta da Kroos’un sert vuruşunda Buffon başarılı oldu.

İtalya’nın planı, Almanların geride bıraktığı boşlukları değerlendirmek ve bunun için hızlı ve güçlü Balotelli’yi kullanmaktı. İtalyanların bunun için aradığı fırsat 20. dakikada geldi.

Cassano, sol kanattan çalımlarla geldi ve altıpasın önündeki Balotelli’ye ortaladı. Balotelli, Hummels’in önce yükseldi, Neuer zamanında çıkamadı… Siyahi golcü çabukluğunu konuşturdu ve güçlü bir kafa vuruşu ile skoru 0-1 yaptı.

Bu dakikadan itibaren İtalya, savunmadaki dikkatini artırdı.

Almanya, Khedira’nın 35. Dakikada uzaktan sert vuruşundan yararlanamadı. Buffon topu soğukkanlı bir biçimde çeldi.

Dakikada 36’da İtalya tam bir kontratak zekası gösterdi ve Almanya kendi kalesinin önünde baskı kurduğu sırada uzun bir pasla golü buldu. Önceki maçın Montolivo, savunmanın sol tarafında buluştuğu topu, orta dairenin içinde bulunan Balotelli’ye gönderdi. Vücudu İtalya kalesine dönük iki savunma oyuncusunun arasından çabucak hızlanan Balotelli, kaleci ile karşı karşıya kaldı ve harika bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

62. dakikada Buffon mutlak bir golü çıkardı. Oyuna ikinci yarıda giren Reus’un frikik vuruşunda Buffon aynı güzellikte topu çıkarttı. Buffon’un elleriyle müdahele ettiği top, direğe çarparak kornere çıktı.

İtalya, oyunun son yarım saatinde, skor üstünlüğüne artı olarak psikolojik üstünlüğü ele geçirdi. Almanya’nın hücumları sabırsız ve oyun disiplininden kopuktu. Ve Almanya açıldıkça, savunmasında inanılmaz açıklar bıraktı. İtalya söz konusu açıkları kapatsa, maçı daha farklı kazanabilirdi. Bu dakikalarda Marchisio, yüzde yüzlük iki gol fırsatını harcadı.

Maçın uzatma dakikalarında Almanya penaltı kazandı. Hakem, Balzaretti’nin ceza alanı içerisinde topa elle müdahele ettiğini belirledi ve penaltı noktasını gösterdi. Mesut Özil, penaltı vuruşu kullandı ve skoru 2-1’e getirdi.

Kalan dakikalarda skor değişmedi ve İtalya, karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.