2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİManşetTürkiye

Alman Yeşiller Partisi’nden Türkiye’nin Yeşiller’ine dayanışma mektubu

0

Almaya’nın federal parlementosunda en fazla koltuğa sahip üçüncü parti ve iktidar bloğunu oluşturan üç partiden biri olan Yeşiller Partisi, Kahramanmaraş‘ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin kara haberinin ardından Türkiye’nin Yeşiller Partisi’ne bir başsağlığı ve dayanışma mektubu gönderdi.

Pazartesi günü Türkiye’nin güneyini ve Suriye’nin kuzeyini etkileyen depremin acı haberini aldıktan sonra derin üzüntü duyulduğu ifade edilen mektupta, “Haberler ve resimler bizi derinden şok etti ve o zamandan beri aklımızdan çıkmadı” ifadelerine yer verildi. “Düşüncelerimiz, aile üyelerini kaybeden veya hala akrabalarının ve arkadaşlarının kurtarılmasını umut eden birçok insanla birlikte.”

Almanya genelinde birçok ailenin etkilenen bölgelerdeki sevdikleri için endişe duyduğunu aktaran mektupta Alman Yeşiller, “Bu zor saatlerde ve günlerde dimdik ayaktayız, sizlerin ve onların yanındayız” diyerek dayanışma mesajı verdi.

‘Desteğimizden emin olabilirsiniz’

Alman Yeşiller, ülkelerinin derhal yardım gönderdiğini hatırlatarak, “Bu insani felaket binlerce kilometre uzakta yaşanıyor olabilir ama bize ve yüreğimize yakın” ifadeleriyle sempatisini dile getirdi ve desteğini şöyle dile getirdi:

Yeşiller olarak, etkilenen tüm bölgeler için acilen ihtiyaç duyulan önlemleri güçlü bir şekilde desteklediğimizden ve desteklemeye devam edeceğimizden emin olabilirsiniz.

Türkiye’nin Yeşiller’inden teşekkür

Mektubun Türkiye’deki alıcısı Yeşiller Partisi, “Yeşil Aile” desteğinin önemini “En üzgün ve yorgun anlarımızda Yeşil Ailemizin desteği bize dayanma gücü veriyor. Dayanışma ile bu günleri atlatacağız” sözleriyle ifade ederek teşekkürlerini Almanca dile getirdi.

You may also like

Comments

Comments are closed.