Koronavirüs SalgınıDünyaManşet

Araştırma: Almanya’nın Heisenberg kentinde nüfusun yüzde 15’i bağışıklık kazandı

0

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki Heinsberg şehrinde yaşayanların koronavirüs salgınından nasıl etkilendiğiyle ilgili yürütülen bir araştırmaya göre, tahmin edilenden çok daha fazla insanın virüse karşı bağışıklık kazandığını gösterdi.

Bonn Üniversitesi Viroloji Enstitüsü’nün direktörü Prof. Dr. Hendrik Streeck ve ekibinin araştırmasından elde edilen sonuçlar umut verdi.

Karantina kademeli olarak kaldırılabilir

Araştırmada belirti göstermediği için enfekte olmadığı düşünülen insanlarıda virüse karşı antikor olduğu tespit edildi. Gangelt kasabasında elde edilen bulgulara göre nüfusun yüzde 15’i virüse karşı bağışıklık kazanmış durumda. Bu, önceki tahminlerin üç katı bir sayıya denk geliyor. Aynı şekilde Almanya’daki ölüm oranı da yüzde 0.37 ile öngörülen oranın beşte birinde kaldı.

Streeck elde edilen bulguların, karantinanın kademeli olarak kaldırılmasının mümkün olduğu anlamına geldiğini söyledi.

Hollanda sınırına yakın Alman kasabasında yapılan bu çalışma Avrupa’da virüsün bütün toplum üstündeki etkisini incelemek bakımından bir ilk. Geniş ölçekli antikor testi programının parçası olarak yapılan çalışma ile ülke çapında bağışıklık haritası çıkarmak amaçlanıyor. Bu, henüz ilk çalışma. Çalışmanın başka araştırmalarla da desteklenmesi gerekiyor.

Sürü bağışıklığı demek değil

Bin kişiyle yapılan çalışmaya göre kasaba nüfusunun yüzde 15’nin bağışıklık kazanması “sürü bağışıklığı” için gereken yüzde 60 oranından uzak olmadığından umut vadediyor.

Araştırmanın diğer bir yöneticisi Prof. Gunther Hartmann yüzde 60-70 oranında sürü bağışıklığıyla virüsün toplumda tamamen yok olacağını ve böylece yaşlı nüfusun artık risk altında olmayacağını söyledi.

Heinsberg kenti Almanya‘nın Wuhan’ı olarak anılıyordu.

You may also like

Comments

Comments are closed.