ManşetTürkiye

Aliağa ve Menderes’te orman yangını

0

İzmir‘in Aliağa ve Menderes ilçelerinde orman yangını çıktı. Ekipler, alevlere havadan ve karadan müdahale ediyor.

Aliağa’nın Çaltıdere Mahallesi‘ndeki ormanda, saat 13.30 sıralarında yangın çıktı. Dumanı görenler, orman ve jandarma ekiplerine bildirdi. İhbarla bölgeye ekipler sevk edildi.

Harita: FireMap, Menderes, Oğlananası mahallesindeki orman yangını, 0,36 km2 büyüklüğünde bir alana yayılmış görünüyor.

Yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü‘ne ait 6 helikopter ve 4 uçak havadan, 18 arazöz, 5 dozer, 4 su ikmal aracıyla karadan müdahale ediliyor.

DHA‘nın aktardığına göre; Menderes ilçesi Oğlananası mahallesindeki ormanda ise saat 14.00 sıralarında yangın çıktı.  15 dakika içinde ilk müdahale yapılan yangına müdahale sürüyor. Yangının çıkış sebebi ise bilinmiyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yangına dair açıklamalarda bulunarak “Herhangi bir can kaybı yaşanmadan kontrol altına alınması için ekiplerimiz, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleriyle var gücüyle çalışıyor. Yangınlar için çok kiritik bir döneme girdik. Lütfen azami dikkat” dedi.

Yangının sürdüğü noktaya yakın yerleşim yerlerindeki vatandaşlar evlerinden tahliye edildi. Şiddetini artıran rüzgar nedeniyle bazı noktalarda yangının yeniden güçlendiği bildiriliyor. Bölgede iki yazlık ev yanarak kullanılamaz hale geldi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.