Kategoriler: Kültür-Sanat

Al Pacino ve Brian De Palma tekrar birlikte

‘Yaralı Yüz” ve ”Carlito’nun Yolu’‘ filmlerinde beraber çalışan oyuncu Al Pacino ve yönetmen Brian De Palma, Joe Paterno’nun hikayesini anlatan ”Happy Valley’‘ adlı filmde tekrar buluşuyor.

Al Pacino’nun geçtiğimiz Eylül ayında başrolde yer alacağı duyurulan projenin senaryosu Joe Posnanski’nin Paterno biyografisinden uyarlanacak. Penn State Amerikan futbol takımının koçu Joe Paterno’nun,1966’da Penn State’e başlamadan önceki hayatından, 2011’de karıştığı seks skandalına kadar olan tüm yaşamı anlatıyor. Skandalda Paterno’nun, asistanı Jerry Sandusky’nin çocuklara cinsel tacizde bulunmasını örtbas ettiği ileri sürülüyordu. Bu olaydan sonra 46 yıldır çalıştığı kurumdan kovulan efsane kolej koçu Paterno, 30 yılı aşkın süre boyunca yardımcılığını yapan ve çocukları taciz etmekle suçlanıp 30 yıl hapse mahkûm olan Jerry Sandusky’nin yaptıklarının bir nevi günah keçisi seçilmişti. Filmin haklarını, çok satan Paterno’nun yazarı Joe Posnanski’den alan Edward R. Pressman, Happy Valley’nin, De Palma ile Pacino’yu üçüncü kez bir araya getirdiğini belirterek, ”Trajik hatası nedeniyle gözden düşen karmaşık, oldukça dürüst bir adamın hikayesini anlatmak için daha iyi bir çift düşünemiyorum” dedi. Joe Paterno Ocak 2012’de 85 yaşında vefat etmişti.

Senaryosunu Geçmişin Gölgesinde (American History X)’nin senaristi David McKenna’nın yazması düşünülen filmin çekim takvimi henüz belli olmasa da, en kısa zamanda ‘motor’ demesi bekleniyor. Filmin yapımcılığını Amerikan Sapığı filmiyle ünlenen Edward R. Pressman üstlenecek.

– AA, TheGuardian, Beyaz Perde, Yeşil Gazete –

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi