Doğa Mücadelesi

Akyaka’da mahkeme sürecine rağmen Zeytinpark satışa çıkarıldı

0
Fotoğraf: akyaka.org

2013 Haziran’da Özelleştirme İdaresi, üzerinde zeytinlik olan Akyaka’daki hazine arazisinin imara açılması için gerekli işlemlere başlamış, Akyakalı doğa severler tarafından oluşturulan Akyaka Dayanışması bu süreci durdurmak için mücadeleyi başlatmıştı. Zeytinliğin özelleştirilmesinin iptali ve Akyaka İmar Planı’nın değiştirilmesi için başlattıkları imza kampanyasının ardından toplanan 27.000  imza platform üyeleri tarafından bisiklet turuyla Akyaka’dan Ankara’ya götürülüp Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ve TBMM Dilekçe Komisyonu’na teslim edilmişti.

Görsel: akyakaninsesi.blogspot.com.tr

Görsel: akyakaninsesi.blogspot.com.tr
Özelleştirilen zeytinlik

Akyaka’nın Sesi’nin haberine göre CHP Milletvekili ve Çevre Komisyonu üyesi Melda Onur’un “Zeytinpark” ile ilgili cevaplanmayan soru önergesi ve henüz devam eden davaya rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın web sitesinde ihale dokümanı yayınlandı. 6 Mart’a kadar teklifler alınacak. Sonrasında ihalenin gerçekleştirilmesi planlanıyor.

İhale dosyasında, taşınmazın hukuki durumu hakkında “zeytinlik yapılmak suretiyle işgal edilmiş olup işgali devam etmektedir” denilerek doğayı  beton dünyasında işgalci gören anlayış açıkça ortaya konulmuş.

Akyaka Dayanışması yürütmeyi durdurmak için hukuki girişimlerini sürdürmeye devam ediyor.

(Akyaka’nın Sesi, Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.