Foto GaleriManşetTürkiye

AKP’ye bir kırmızı kart da İzmir’den

0

Spor Emek-Sen öncülüğünde ve İzmirli futbolseverlerin katılımıyla yapılan “AKP’ye kırmızı kart gösteriyoruz” etkinliği dün İzmir’de gerçekleştirildi. İlki geçen haftasonu İstanbul’da gerçekleşen eylem, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde saat 19.00’da başladı. Yaklaşık 1.500 kişinin katılımıyla gerçekleşen eylem, Cadde boyunca yapılan bir yürüyüş ve okunan bir basın açıklaması ile son buldu.

Başta İzmir futbol takımlarının taraftarları olmak üzere, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Adana Demirspor, Dersimspor gibi çeşitli takımların taraftarlarının da katıldığı yürüyüşte, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Yaşasın renklerin kardeşliği”, “Tunus, Mısır, şimdi sıra bizde” başta olmak üzere Türkiye’de ve spor ortamında yaratılmak istenen otoriter ortama karşı sloganlar atıldı.

Yürüyüşün sonunda yapılan basın açıklamasında ise,  hükümetin tribünlere de müdahale ettiği belirterek, tribünlerin birer açık hapisaneye çevrilmek istendiği vurgulandı.

Taraftarlar ile ilgili yasal düzenlemeleri yapanların bu konuyla uzaktan yakından ilgisi olmadığı eleştirisinin de yapıldığı açıklama şöyle sürdürdü: “Biz her şeyi yaparız, biliriz edasıyla davranan, taraftarları küçümseyen siyasilere, bürokratlara sesleniyoruz; taraftarlar kul, sizler ise padişah değilsiniz. Taraftarlar tribünlerde sevdalandıkları takımlar için emek veren, sporu yüceltenlerdir. Ve asla yalnız değillerdir.”

(Yeşil Gazete)

More in Foto Galeri

You may also like

Comments

Comments are closed.