ManşetTürkiye

AKP’nin yeni hedefi Cunda

0

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ayvalık’ı Cunda’ya bağlayan karayolunun yerine köprü ve dev bir marina yapılacağını söyledi.

7.cunda adası.yeşil gazete

Akşam gazetesinden Mehmet Ali Ergün’ün haberine göre Yerel seçimler için AKP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ederek Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ahmet Edip Uğur, şehir için 4 milyar Euro’luk 62 proje üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

240 metre uzunluğundaki köprünün inşasının çok yakında başlayacağını anlatan Başkan Uğur, “Cunda Adası’na karadan gidiş yolunu kaldırıp köprülü hale getireceğiz. Burada 1.200 yat kapasiteli liman yapacağız. Eski dönemlerde Cunda’dan buraya bir geçiş varmış. Ancak yol yapmak için kapatılmış. Mevcut yolun kalkmasıyla Cunda kanalı açılacak ve körfez daha temiz hale gelecek” dedi.

Projeye gelebilecek olası tepkilere ilişkin ise ilginç bir açıklamada bulunan  Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur,  “Boyner, Koç, Sabancı hepsinin malikaneleri Ayvalık’ta bulunuyor. Hepsi Cunda’da manastırlar bulup burada kendilerine malikaneler yapmışlar. Denize ulaşım yolları bile yok. Onların da yat limanı gibi projeleri var. Ancak kıyılar Büyükşehirlerin sorumluluğunda. Biz projemizi yapmak için kolları sıvadık” şeklinde konuştu.

(Akşam)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.