EnerjiManşet

Akkuyu’da nükleer törenden bir gün sonra Kıbrıs’ta 5,5’lik deprem

0

Kıbrıs açıklarında bu sabah saat 11:25’te 5.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS), 5.5 büyüklüğündeki depremin, Kıbrıs’ın güneyindeki Peyia kasabasının 7 kilometre açığında gerçekleştiğini açıkladı.

Hürriyet gazetesinin haberine göre Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) ise depremin büyüklüğünü 5.2 olarak duyurdu. AFAD, saat 11.33’te büyüklüğü 4.5 olan bir deprem daha meydana geldiğini belirtti.

Reuters, depremin, Lefkoşa’da da hissedildiğini bildirdi.

Meydana gelen depremlerde herhangi bir mal ve can kaybının yaşanmadığı ancak depremin kısa süreli paniğe neden olduğu bildirildi.

deprem

Depremin merkez üssü Kıbrıs’ın güneyinde bulunuyor. Haritada Mersin’in hemen batısında görülen Akkuyu Kıbrıs’a sadece 90 kilmetre mesafede.

 

Akkuyu’ya 90 kilometre

Depremin Mersin Akkuyu’da yapılmak istenen nükleer santralın liman inşaatının dün yapılan temel atma töreninin ertesi günü meydana gelmesi dikkat çekici.  Depremin olduğu Kıbrıs Akkuyu’ya sadece 90 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Bugün yaşlanan depremin merkez üssü ise Akkuyu’ya yaklaşık 200 kilometre mesafede.

Akkuyu aktif Ecemiş fay hattına yakın olduğu ve deprem bölgesinde yapıldığı için de eleştiriliyordu.

11 Mart 2011’de Japonya’da meydana gelen deprem ve tsunami sırasında 3 reaktöründe çekirdek erimesi meydana gelen Fukuşima nükleer santralında tarihin en büyük nükleer felakteri yaşanmıştı.

Akkuyu’da dün yapılan temel atma töreni sırasında nükleer karşıtı aktivistler santral alanının kapısında bir eylem yaparak nükleer enerjiyi protesto etmişti.

(Yeşil Gazete)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.