EnerjiManşet

Akkuyu Nükleer Santral inşaatı alanında patlama iddiası

0

Akkuyu Nükleer Santrali’nin yapılacağı iddia edilen bölgede bugün (20 Ekim Salı) öğlen saatlerinde büyük bir patlama meydana geldiği iddia edildi.

6

Sosyal Medya’da hızla yayılan bu iddia hakkında bilgi alabilmek için Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP) üyesi ve Mersin Tabip Odası Başkanı Ful Uğurhan ile görüştük.

“Akkuyu’da yaşayan Mustafa Amca’dan bilgi aldım. Mustafa amcanın söylediğine göre şantiye alanında kot farkını azaltma amaçlı patlatmalar yapılıyormuş” şeklinde konuşan ve bu bilginin teyit edilmesi gerektiğini de ifade eden Uğurhan, Akkuyu Nükleer Santrali inşaatını üstlenen Rosatom firmasının nükleer santral inşaatına 2016 yılında başlanacağını ilan ettiğini. Şu anda devam eden çalışmaların Cengiz İnşaat tarafından yürütülen çevre düzenlemesi, liman inşaatı gibi faaliyetler olduğunu da sözlerine ekledi.

Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP) üyesi ve Mersin Tabip Odası Başkanı Ful Uğurhan

Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP) üyesi ve Mersin Tabip Odası Başkanı Ful Uğurhan

Ağustos ayında Büyükeceli’de Mersin NKP’nin gerçekleştirdiği Nükleer Karşıtı Kamp sırasında taşeron firmada görev yapanların da, “Burda nükleer santral yapılamaz” görüşünde olduklarını öğrendiklerini sözlerine ekleyen Mersin Tabip Odası Başkanı Ful Uğurhan, “Kamp sırasında edindiğimiz izlenim nükleer santralin hayata geçmeyeceği yönünde idi. Taşeron firmaların da bu yönde düşündüğünü Büyükeceliler vasıtasıyla öğrendik.” diye konuştu.

Patlamaların bugün öğle saatlerinde başladığını da Mustafa amca kanalı ile öğrendiğini dile getiren Uğurhan. İlk patlamanın ardından bölgede yaşan bir kişinin nükleer karşıtı aktivist bir tanıdığına durumu ilettiğini, kendisinin de bu duyumu alır almaz Akkuyu’yu arayarak bu bilgilere ulaştığını kaydetti.

 

Haber: Alper Tolga Akkuş

(Yeşil Gazete)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.