Kültür-SanatLGBTİ+Manşet

Akit hedef gösterdi, Bursa’daki Azis konseri iptal edildi

0

Balkan Insight’tan Hamdi Fırat Büyük, Yeni Akit gazetesinin hedef göstermesi nedeniyle Bulgaristanlı pop yıldızı Azis‘in Bursa’da düzenlenen Balkan Festivali’nde sahneye çıkmasının engellendiğini duyurdu.

Daha önce de LGBTİ+’lara yönelik nefret söylemleri ve hedef göstermeleriyle bilinen Akit Gazetesi’nin şarkıcıyı hedef gösterdiği haberde şu ifadeler kullanılıyordu: “AK Partili Kestel Belediyesi ne yapmaya çalışıyor? İlçe halkına düzenleyecekleri festivalde eşcinsel sapkın Azis sahne alacak.”

Kestel Belediyesi nefrete ortak oldu

Büyük haberinde, “Yeni Akit’in, AKP yönetimindeki belediyenin Azis’e yönelik tepkiler nedeniyle ‘yanlış kararını’ düzelttiğini bildirdiği” ifadeleri de yer aldı.

Kaosl GL’nin haberine göre Yeni Akit’e konuşan Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır da nefrete ortak olarak “Biz söz konusu sanatçının ilgili fotoğraf ve videolarını görmeden ilana çıkmıştık. Yanlışlığı fark edince sahnesini iptal ettik” dedi.

Azis hakkında

Bulgaristan doğumlu sunucu, siyasetçi, yazar ve şarkıcı. 2006 yılında Eurovision’da Bulgaristan’ı temsil eden Azis, Balkan ülkelerinde büyük bir hayran kitlesine sahip.  Yaklaşık 10 tane müzik albümü çıkardı.

Azis, 2005’te Euroroma partisine üye olarak politikaya atıldı. Partisi Bulgaristan Çingenelerinin haklarını savunuyordu. 2005 yazında seçimlere katılsa da yeterli oy alamayıp Bulgar parlamentosuna giremedi.

Azis, 2006’da Niki Kitaetsa ile evlendi. Ancak evlilikleri Bulgar yasalarına göre yasal sayılmadı. 2007’de Sofya’nın o zamanki belediye başkanı Boyko Borisov, Azis ve kocasının üstsüz öpüşürken yer aldığı bir reklamı billboard’lardan kaldırdı. Borisov, reklamı çıplaklık yüzünden kaldırdığını açıklasa da Bulgaristan’daki gey ve lezbiyen dernekleri asıl nedenin eşcinsellik olduğunu söyleyerek protesto ettiler.

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.