Türkiye

Akiller Diyarbakır’da toplanacak

0
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde çalışma yürütecekolan Akil İnsanlar Heyeti, yarın Diyarbakır’da toplanacak.

Çözüm sürecisine katkı vermek amacıyla oluşturulan ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde çalışma yürütecek olan Akil İnsanlar Heyeti, yarın Diyarbakır’da ilk toplantılarını gerçekleştirecek. Heyette yer alan eski AKP Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, yaptığı açıklamada, yarın heyette yer alanların 2 grup halinde, bir grubun Ankara’dan, diğer grubun da İstanbul’dan Diyarbakır’a geleceğini söyledi.

Diyarbakır’da ilk toplantılarını yapacaklarını kaydeden Ekmen, kentte 2 günlük bir program gerçekleştireceklerini bildirdi.

Heyetin ilk programını Diyarbakır’da yapacağını belirten Ekmen, şöyle konuştu:

”Diğer illerde de ayrı ayrı programlarımız olacak. Grubun ilk toplantısı olacak. Sivil toplum kuruluşları, toplumun değişik kesimleri, farklı inanç ve mezhep grupları, 30 yıllık süreçten zarar görmüş insanlarla görüşmelerimiz olacak. Mümkün olan en geniş çerçevede bütün siyasi partiler, mezhep ve inanç grupları ile bir araya geleceğiz. Önce heyet üyeleri toplanacak sonra da 11-12 Nisan tarihlerinde ziyaretlerimiz olacak.”

Heyette, Ekmen’in yanı sıra Yılmaz Ensaroğlu, Kezban Hatemi, Murat Belge, Fazıl Hüsnü Erdem, Yılmaz Erdoğan, Etyen Mahçupyan, Lami Özgen, Ahmet Faruk Ünsal da yer alıyor.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.