Akbelen DirenişiDoğa MücadelesiEkolojiManşet

Akbelen’de hukuksuz ağaç kesimine dur diyen aktivistler bir dava daha açtı

0
Akbelen

Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Akbelen Ormanı’nda 24 Temmuz’dan bu yana hukuksuz ağaç kesimi devam ederken, doğa savunucuları Orman Genel Müdürlüğü’ne karşı bir dava açarak ağaç kesiminin sonlandırılmasını ve Akbelen’de kamu düzeninin sağlanması için yasaların uygulanmasını talep etti.

Karadam ve Karacahisar Mahalleleri Doğayı ve Doğal Hayatı Koruma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği tarafından açılan dava kapsamında, telafisi imkansız zarar ve  açık hukuka aykırılık şartları birlikte gerçekleşen orman kesimi işleminin iptali ve yürütmenin durdurulması isteminde bulunuldu.

Dava dosyasında şunlar kaydedildi:

“Muğla, Milas, İkizköy sınırları içinde (Akbelen ormanı olarak bilinen) Milas Orman İşletme Müdürlüğü Kayadere Orman İşletme Şefliğinin 136, 137 no’lu orman bölmelerinde ve Karacahisar Orman İşletme Şefliğinin 135 no’lu orman bölmesinde yer alan Akbelen Ormanı’nın 24.07.2023 günü başlayan orman kesim eylemiyle haberdar olduğumuz idari işlemin iptaline, orman kesim eylemi halen devam etmekte olup İYUK md. 27/2 kapsamında uygulanmakla etkisi tükenecek olan idari işlem niteliğinde olduğundan ve telafisi imkansız zarar ve açık hukuka aykırılık şartları birlikte gerçekleştiğinden idarenin savunması alındıktan sonra yeniden karar verilinceye dek ivediyetle, 24.07.2023 tarihinde başlayan orman kesimi İdari eylemiyle haberdar olduğumuz idari işlemin yürütmesinin durdurulmasına, neticeden hak’lı davamızın kabulüne, avukatlık ücreti ve yargılama giderlerinin davalı İdareye yüklenmesine karar verilmesi talebidir.”

Basın açıklaması yapılacak

Derneğin avukatlarından İsmail Hakkı Atal, basına yaptığı açıklamada, dün (26 Temmuz) açılan davada ivedilikle karar verilmesi ve kesimin durdurulmasını talep etmek üzere bugün (27 Temmuz) bir basın açıklaması yapılacağını duyurdu.

Atal, basın açıklamasına ilişkin şunları söyledi:

Saat 14.00’te Muğla İdare Mahkemesi‘nin önünde köylüler ve aktivistlerle bir basın açıklaması yapacağız ve ülkenin toplumsal olarak kaosa evrilmemesi, kamu düzeninin sağlanması için yasaların uygulanmasını talep edeceğiz. Açtığımız davada bir an önce karar verilmesini ve kesimin durdurulmasını talep edeceğiz. Tüm basın emekçilerinin saat 14.00’te Muğla İdare Mahkemesi’nin önünde katılımını bekliyoruz.

You may also like

Comments

Comments are closed.