Türkiye

Ahmet Türk: İstediğimiz adil ve eşitlikçi demokratik cumhuriyet

0

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Ahmet Türk, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Kürt sorununun çözümü için genel seçim sonrasının beklenmemesi yönündeki açıklamasına dikkat çekerek, “Sorunu seçime kadar oyalama ve öteleme hesaplarının olduğu kaygısını Sayın Cumhurbaşkanı da görmüştür. Bizim istediğimiz, adil eşit ve herkesin kendini içinde bulduğu Demokratik Cumhuriyet için bir çalışma yapılmasıdır” dedi.

Hakkari’ye gelen Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk başkanlığındaki DTK heyeti, sivil toplum örgütleriyle yaptıkları toplantının ardından, akşam saatlerinde de kentte görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcileriyle bir araya geldi.

Hakkari Belediyesi’nde düzenlenen sohbet toplantısında konuşan Eşbaşkan Ahmet Türk, kente geliş sebeplerini anlatarak, amaçların halkla bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunmak olduğunu kaydetti. “Önemli fırsatların yaratıldığı bir dönemdeyiz. Yaşadığımız sorunları düz mantıkla çözemeyiz” diyen Türk, AKP Hükümetinin “barış” adına yaratılan fırsatları iyi değerlendirmesi gerektiğini belirterek, “Çünkü çözüm konusunda önemli bir dönemdeyiz” dedi.

“Bugün burada Hakkari halkından da sorunun çözülmesi için öneriler alıyoruz” diyen Türk, şöyle konuştu: “Sivil alanların örgütlenmesi ve Kürt halkının çıkarlarını korumak için DTK adına her kesim ile görüşmeler yapıyoruz. Her kesimin kendini demokratik bir yapı içerisinde temsil etmesi için gerekli altyapıyı kurmak adına görüşmeler yapıyoruz. Bugün burada görüyoruz ki herkeste barış adına bir umut belirmekte. Daha iyi bir ortam yaratmak için halkımız ile görüş alışverişinde bulunuyoruz. Bizler değişime inanıyoruz. Türkiye de değişmek zorundadır. Susturulmuş, bastırılmış bir yönetim modeli artık mümkün değil.”

Basın mensuplarının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Kürt sorununun çözümü için genel seçim sonrasının beklenmemesi yönündeki açıklamasına ilişkin sordukları soruya cevap veren Türk, “Seçime kadar oyalama ve öteleme hesaplarının olduğu kaygısını Sayın Cumhurbaşkanı da görmüştür. Yeni anayasada anadilde eğitim hakkı, vatandaşlık hakları yeniden ele alınmalı ve anayasa, Türklük değil yurttaşlık temelinde olmalı. Bizim istediğimiz, adil eşit ve herkesin kendini içinde bulduğu Demokratik Cumhuriyet için bir çalışma yapılmasıdır” dedi.

Milletvekilliklerinin iadesi için BDP Milletvekili Hasip Kaplan’ın yaptığı başvurunun reddedildiğinin hatırlatılması ve bundan sonra ne yapacaklarının sorulması üzerine Türk, şunları belirtti; “Düşünün ki koskoca bir anayasa değişikliği yapılıyor. Yapılan değişiklik ile Dink’in katili de faydalanıyor, ama bizler milletvekili olarak faydalanamıyoruz.”

Heyet gece kentte geçiren DTK heyeti sabah saatlerinde, Yüksekova’ya hareket etti. (ANF)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.