Koronavirüs SalgınıManşetTürkiye

Agresif yeni mutasyonun yayıldığı Rusya’dan Türkiye’ye uçuşlar başlıyor

0

Rusya’dan Türkiye’ye tüm uçuşlar yarın itibarıyla tekrar başlatılıyor.

Geçen hafta Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, ülkedeki Covid-19 ile mücadele operasyon merkezinin  Türkiye’deki vaka sayılarındaki düşüşü ve alınan önlemlerin yeterliliğini tespit ettiğini, bu nedenle de nisan ayından beri süren uçuş yasağını kaldırdığını açıklamıştı. .

Rusya, güvenli turizm uygulamalarını yerinde gözlemlemek için Türkiye’ye heyet göndermişti. Yasak 15 Nisan’da başlamış, daha sonra 21 Haziran’a uzatılmıştı.

Moskova’da yeni mutasyon paniği

Türkiye’de hızlı aşılama uygulamaları nedeniyle vaka sayılarında azalma kaydedilir ve normalleşme çalışmaları sürerken, Rusya yeni mutasyonlar ve yeniden artan vaka sayılarıyla boğuşuyor.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, geçen hafta sonu Rus yetkililerle video konferans yöntemiyle gerçekleştirdiği toplantıda, Covid-19 salgınıyla ilgili durumun başkentte giderek kötüleştiğini söyledi.

Moskova’da 18 Haziran’da 9 bin günlük yeni vakanın tespit edilebileceğini belirten Sobyanin, “Moskova’daki salgın durumu hızla kötüleşiyor. Moskovalıların yüzde 60’ından fazlasının halihazırda hastalığı geçirmiş veya aşılı olması nedeniyle bu beklenmeyen bir durum. Vakalarda artış yerine düşüş bekleniyordu” dedi.

‘Daha agresif ve hızlı yayılan bir mutasyonla karşı karşıyayız’

Şehirde yayılan virüsün geçen yıl ortaya çıkan virüsten farklı olduğuna işaret eden Sobyanin şöyle konuştu: “Şu anda Moskova’da geçen yıl uğraştığımız Çin’den gelen virüs yerine daha agresif ve hızlı yayılan bir mutasyonla karşı karşıyayız. Durumumuzun farklı olduğunu anlamalı ve yeni çözümler üretmeliyiz.”

Sobyanin, Moskova’da salgına karşı önlemlerin sertleştirilebileceğinin altını çizdi.

St. Petersburg’da hastaneler dolup taşıyor

Vakaların arttığı bir başka kent olan Saint Petersburg’da ise hastanede insanların koridorda yerde yattığı görüldü.

St. Petersburg’daki sağlık yetkilileri, vaka sayılarının tırmanmaya başlamasından bu yana hastanelere günde 800 yeni hasta gelmeye başladığını belirtti. Şehrin sağlık komitesi cuma günü St. Petersburg’da Covid-19’a ayrılan ve toplam 9 bin yatağı olan hastanelerin yüzde 90 dolduğunu ifade etti.

Rusya, vaka sayıları büyük bir hızla tırmanırken yavaşlayan aşılama kampanyasını hızlandırmayı ve bazı yasakları tekrar yürürlüğe sokmayı planlıyor.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.