Türkiye

Agos’a siber saldırı: Nefret söylemi büyüyor

0
Siber saldırıya uğrayan gazetenin sayfa görüntüsü

Agos gazetesinin internet sitesi yine siber saldırıya uğradı. Sayfaya, üçhilal.net mahlasıya şöyle yazıldı:

“Sadece şunu anlamanızı istiyoruz, bu ülkedeki herkes karedeştir ayıranlar kalleştir. Türkler hiçbir zaman soykırım yapmamııtır. Zaten yapsaydı siz dünya üzerinde yaşamıyor olurdunuz.”

Siber saldırıya uğrayan gazetenin sayfa görüntüsü

Siber saldırıya uğrayan gazetenin sayfa görüntüsü

Sitede bu görüntü yer almaya devam ederken kimliği verilmemiş olan bir erkeğin kalabalık bir gruba yaptığı konuşma yayınlandı. Bu konuşmadan yakalayabildiğimiz kadarı ile, konuşmacı Erivan’ın ve Ermeni’lerin yerleştiği tüm toprakların Türklere ait olduğunu, Ermeni’lerin bütün bu topraklardan silineceğini, bu toprakların er ya da geç yeniden Türk topraklarına katılacağını söylerken, dinleyen grup “Kahrolsun Ermeni, kahrolsun ermeni.” sloganı atıyordu. Konuşmada geçen bazı ifadeler şunlardı:

“Hamle kafirindir, kafir hamleye geçmiştir. Şimdi bu hamlenin karşılığını verecektir.”

“Müslüman Türk milleti olarak biz yüce yaradılmış olduğumuzdan hoş görülüyüz.”

“İnsan hakları evrensel beyannamesine saygılıyız. Tarih boyu Ermeniler Türklerin kobayı olmuşlardır. Kanlı maşa, aşağılık, hunhar, cani bir kavim. Şimdi Türk çocuklarına kanlı tırnaklarını uzatıyor, bunun cezasını görecektir. Barıştan yanayız, barış istiyoruz ama her ne pahasına olursa olsun şerefli bir barış istiyoruz”.

Site, Hrant Dink’in ölümünün yıldönümünün ertesi günü yani 20 Ocak’ta da siber saldırıya uğramıştı. Site yayına devam etse de sayfanın üzerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün resminin olduğu “Hacked by Serberus” yazısı yer almıştı. 

(Yeşil Gazete)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.