EnerjiManşet

Afrika’nın ilk güneş enerjili havalimanı Güney Afrika’da faaliyete geçti

0

Güney Afrika enerjisini güneşten elde edecek ilk havalimanını faaliyete soktu. George Havalimanı, bu özelliği ile Afrika kıtası için de ilk olma vasfını kazandı.

42

Güney Afrika Çevre İşleri Bakanı Edna Molewa gelinen bu nokta için ulaştırma dairesini kutlarken güneş enerjisini kullanan havalimanının ülkenin yeşil enerji stratejisi için de bir kilometre taşı olduğunun altını çizdi.

Havalimanı enerjisini büyük ölçüde 200 metrekarelik fotovoltaik güneş panellerinden elde edecek. Foto-Voltaik Teknolojisi ihtiyaç duyulan elektrik enerjisini güneşten temin ederken yenilenebilir ve temiz bir enerji kullanımının da yolunu açıyor.

Bakan Molewa, Güney Afrika hükümetinin düşük karbonlu temiz enerjiye geçiş stratejisinin devam edeceğini de vurgularken sözlerini, “George Havalimanı’nda hayata geçirdiğimiz başarılı uygulama hükümet, özel sektör ve ara kurumların ortak çalışması sonucu gerçekleşti. Yeni faaliyete geçen güneş enerjili havalimanımız maliyeti düşük ve yenilenebilir kaynakları kullanma imkanları sağlamış bulunuyor. Bu durum ayrıca Güney Afrika olarak sera gazı emisyonlarımızı azaltma hedefinde de bize destek sağlayacak” diyerek tamamladı.

 

(Yeşil Gazete, Construction Review Online)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.