ManşetTürkiye

Adliyede avukatlara karşı çevik kuvvet

0

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı‘na üstlerini aratmadan girmek isteyen avukatları, bir sivil polisin kamerayla görüntülediği iddiası üzerine polisler ve bu durumu protesto eden avukatlar arasında gerginlik yaşandı. Olaylar sırasında adliyenin içine çevik kuvvet polisleri alındı.

Adliye önünde toplanan avukatlar, “Ayrıcalık değil savunma hakkı, kanunsuz aramaya son” yazılı pankart açtı, ardından yapılan basın açıklamasında, avukatlara yönelik saldırı ve dayatmaların devam ettiği iddia edilerek, “Avukatlar savunmadan aldıkları güçle hakları için direnmeye ve mücadele etmeye devam edecekler. Avukatı potansiyel tehdit olarak gören, adliyedeki varlığını yargının kurucu unsurlarından biri değil salt müşteri olarak kabul eden, avukata yönelik saldırılara karşı hiç bir soruşturma açmayan ancak sadece meslek onurunu koruduğu için jet hızıyla hakkında soruşturma açan anlayışı kabul etmek mümkün değildir” denildi.

Açıklamanın ardından avukatlar, üst araması yaptırmadan adliyeye girdi. Bu sırada avukatlar ile özel güvenlik görevlileri arasında kısa süreli arbede yaşandı. Daha sonra içerde bulunan bir sivil polis memurunun kamerayla avukatları görüntülediği iddiası üzerine, polisler ve avukatlar arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi sonucu adliye binasına giren çevik kuvvet ekipleri, taraflar arasında barikat kurdu. Çevik kuvvetin dışarı çıkmasının ardından arbedeyle ilgili basın mensuplarına konuşan ÇHD İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay, “Adliyeye avukatları ve basın mensuplarını sokmayanlar, bugün adliyeye polis kameralarını, çevik kuvveti soktular. Bunu kabul etmek mümkün değildir. İçeriye polis kamerası sokarak avukatları fişlediler. Avukatlara karşı suç işleyenleri camlardan kaçırdılar. Bunun için suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.