YerelDoğaManşet

Adana’daki yangın sebebiyle üç kişi gözaltına alındı

0
Fotoğraf: Mustafa Ünal Uysal / AA

Adana‘nın Kozan ilçesinde çıkan ve ancak üçüncü gününde kontrol altına alınabilen orman yangınıyla ilgili üç kişi gözaltına alındı.

AA’nın aktardığına göre jandarma ekipleri, önceki gün öğle saatlerinde Kuyubeli Mahallesi‘nde çıkan orman yangıyla ilgi çalışma başlattı. Ekipler, adresini belirlediği üç zanlıyı düzenlediği operasyonla gözaltına aldı. Zanlıların jandarmadaki işlemleri sürüyor.

Altı köy boşaltıldı

Kozan’ın Kuyubeli köyündeki ormanlık alanda, 23 Ağustos tarihinde öğle saatlerinde üç farklı noktada henüz bilinmeyen nedenle yangın çıkmış, rüzgarın da etkisiyle çevreye yayılmıştı.

Üç gün boyunca havadan ve karadan müdahale ile söndürülemeyen yangında altı köyde 900’den fazla hane boşaltılmıştı. Yangın nedeniyle 200 hektarın üzerinde ormanlık alan zarar görmüştü.

Fotoğraf: Mustafa Ünal Uysal / AA

Pakdemirli: Kasıtlı olabilir

Geçtiğimiz gün kontrol altına alınan yangın ile ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “ateşin etrafının tamamen çevrilmiş olduğunu” belirtti.

Sonbaharda bölgenin ağaçlandırılacağını söyleyen Pakdemirli, yangının kasıtlı çıkarılmış olabileceğini ve konuyla ilgili çok yönlü soruşturma sürdüğünü kaydetti.

 

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.