İklim KriziManşetYerel

Adana’da sel felaketi: Balıklar tarlalara girdi

0
Fotoğraf: Ali Gökdal/DHA

Adana‘nın Kozan ilçesinde etkisini gösteren şiddetli yağış nedeniyle bir mahallede birçok iş yeri, ev ve tarım arazisi yaşanan su taşkını nedeniyle zarar gördü. Ayrıca sağanak nedeniyle çiftliklerdeki balıklar, sel sularıyla birlikte tarlalara sürüklendi.

İlçeye bağlı Acarmantaş Mahallesi’nde çarşamba günü saat 17.00 sıralarında yağış başladı. DHA’nın aktardığına göre yağışın şiddetini arttırmasıyla mahallede birçok ev ve iş yerini su bastı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün önceden uyarılarına rağmen mahalledeki birçok vatandaş yağışa hazırlıksız yakalandı. Bölgede cadde ve sokaklarda yaşanan su taşkınları nedeniyle trafik durma noktasına gelirken ayrıca birçok tarla ve bahçe yağıştan dolayı zarar gördü.

Fotoğraf: Ali Gökdal/DHA

Balıklar sel sularına karıştı

Mahallede bulunan iki balık üretim tesisinde ise yaşanan sel nedeniyle havuzlarda yetiştirilen balıklar taşan suyun akıntısına kapılarak kayboldu. Çiftliklerdeki balıklar, sel sularıyla birlikte tarlalara sürüklendi.

Tarlalarında balıkları fark eden köylüler ise kovalarla topladı. Halen hayatta olduğu belirlenen balıklar ise yakındaki dereye bırakılarak hayatta kalmaları için mücadele verildi.

 

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.