ManşetTarım-GıdaYerel

Adana’da limonun fiyatı 25 kuruşa kadar düştü: Kasanın fiyatını bile karşılamıyor

0

Adana‘da limonun kilo fiyatı halde 25 kuruşa kadar düştü. Adana Kabzımallar Odası Başkanı Ali Batman, ürünlerin taşındığı 20 kiloluk boş plastik kasanın içindeki üründen daha pahalı olduğunu kaydetti.

Üreticilerin çoğu limonları toplamayı bıraktı

DHA‘da yer alan habere göre, Türkiye’nin narenciye üretiminin üçte birini karşılayan Adana’da düşen limon fiyatları üreticiyi üzdü.

Yaklaşık 135 bin dekarlık alanda üretimi yapılan limonun iç ve dış piyasada talep görmemesi nedeniyle üreticilerin çoğu limonlarını ağaçlardan toplamamaya başladı. Vedat Dalokay Hal Kompleksi‘nde ise limonun kilo fiyatı 25 kuruşa kadar düştü. Orta kalite limon 50 kuruş, birinci sınıf kalite limonlar ise 60 kuruşa satılıyor.

‘Üreticiler limon ağaçlarını kesmeye başladı’

Adana Kabzımallar Odası Başkanı Ali Batman, limonun halde 25 kuruşa bile alıcı bulamazken, İstanbul’da çok yüksek fiyatlara satılmasının morallerini bozduğunu dile getirdi.

Batman, “Üreticilerin Allah yardımcısı olsun. 1-2 yıl sonra limonu dolarla almaya başlayacağız. Üreticiler limon ağaçlarını kesmeye başladı” ifadelerini kullandı.

Ali Batman, limon fiyatını yarım litre hazır su fiyatıyla karşılaştı ve şu çıkarımlarda bulundu:

Yarım litre limon suyu için 2 kilo limon kullandığımızı varsayarsak 50 kuruşa doluyor. Şu anda limon suyu sudan ucuz. Plastik kasa şu anda 17 liradan satılıyor. Kasaya koyduğumuz orta kalite limon 10 lira, en kaliteli limon 12 lira yapıyor. En kaliteli 60 kuruşluk limonu kasayla sattığımızda yine kasanın fiyatını karşılamıyor.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.