ManşetTürkiye

Adana’da kız yurdunda yangın faciası: 11 öğrenci ve bir görevli yaşamını yitirdi

0

Adana’da kız orta öğretim öğrencilerinin kaldığı yurtta yangın felaketi yaşandı. Adana’nın Aladağ ilçesindeki kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 11’i öğrenci 12 kişi yaşamını yitirdi. 22 öğrenci yaralandı.

49

Adana Aladağ ilçesinde bulunan Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Orta öğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda yangın çıktı. Faciada 11 öğrenci ve 1 gözetmen öldü.

Adana’da yurt yangını faciası. 11’i orta öğretim öğrencisi biri gözetmen 12 kişi yaşamını yitirdi.  Adana’nın Aladağ ilçesindeki Sinanpaşa Mahallesi’nde bulunan bir kız öğrenci yurdunda yangın çıktı. İtfaiyenin müdahale ettiği yangında 3 katlı binanın ahşap olan son katı alevlere teslim oldu. Alevler bir anda binayı sararken içeride bulunan öğrenciler korku içerisinde camlardan atlayarak canlarını kurtardı. Bu gece içeride 34 öğrencinin kaldığı belirtildi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Öğrencilerin hepsi ortaokul talebesi. 11 çocuk ve bir bakıcı hayatını kaybetti” dedi.

Ahşap kaplama yangının hızla yayılmasına neden oldu

Olay yerine çok sayıda itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ve ambulanslar sevk edildi. Yaralanan öğrenciler hastanelere kaldırılırken, yangın kontrole alındı. Yangının hızla yayılmasında binanın ahşap kaplamasından kaynaklandığı belirtildi.

Çıkan yangında ilk belirlemelere göre binanın ikinci ve üçüncü katlarında alevlerin arasında kalan 11’i öğrenci 12 kişi yaşamını yitirdi. Dumandan zehirlenen ve pencerelerden atlamaları sonucu vucutlarında kırıklar olan 22 öğrenci de hastanelerde tedavi altına alındı.

Aladağ Belediye Başkanı’ndan açıklama

Aladağ İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Alpgedik, yangının zemin katta çıktığını, kısa sürede alevlerin yükseldiğini, üçüncü kat ahşap olduğu için yangının büyüdüğünü söyledi. Ahşap katın yanması ile çatının da tamamen çöktüğü belirtildi.

Vali ölen yok demişti

Adana Valisi Mahmut Demirtaş olayla ilgili yaptığı ilk açıklamada,  28 öğrencinin kaldığını söyledi. Bu öğrencilerden olay sırasında yaralananlar olduğunu söylemişti. Demirtaş, “Olayda ilk belirlemelere göre 13 öğrencimiz yaralandı. İlk tespitlere göre yangında ölen yok. Öğrencilerimizden bazıları dumandan etkilenmiş, kiminde kaçarken meydana gelen kırıklar var. Yaralılar hastanelerde tedavi altına alındı” dedi. Demirtaş, itfaiye, sağlık ve kurtarma ekiplerinin bölgeye gönderildiğini bildirerek, kendisinin de olay yerine gitmek üzere hareket ettiğini söyledi.

Adana Valisi Demirtaş daha sonra yaptığı açıklamada 11’i öğrenci biri görevli 12 kişinin yaşamını yitirdiğini, 22 kişinin yaralandığını açıkladı.

‘TARİKAT BAĞI’ İDDİASI

Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu’nun, “Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği” isimli kuruluşun, Süleymancılarla bağlantılı olduğu iddia   ediliyor.

‘BURASI SÜLEYMANCILARIN YURDU’

Adana’nın Aladağ ilçesindeki öğrenci yurdunda çıkan yangına olay yerinde kızının akıbetinden haber alamayan bir öğrenci velisi, “Burası Süleymancıların yurdu. Devlet yurdunu yıktılar, çocuklarımızı buraya yerleştirdiler” diye isyan etti..

AYNI TARİKATIN KURAN KURSUNDA 18 KIZ ÖĞRENCİ ÖLMÜŞTÜ

Yine Süleymancılar’a ait olan bir Kuran kursunda 18 kız öğrenci hayatını kaybetmişti. Konya’daki Kuran kursu, 1 Ağustos 2008 tarihinde gaz sıkışmasıyla sebebiyle patlayarak çökmüş, 18 kişi ölmüş, 30’a yakın kişi yaralanmıştı.

Kaynak ve Soylu, Adana’ya gidiyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Adana’ya gitmek üzere yola çıktı.

Elektrik kontağı şüphesi

Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu’ndaki yangının nedeniyle ilgili bir açıklama yapılmadı. Elektrik kontağından kaynaklanmış olabileceği kaydedildi.

 

(Cumhuriyet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.