ManşetHayvan Hakları

Adana’da kedileri zehirlediler: 25 kediden 17’si yaşamını yitirdi

0
Fotoğraf: Yusuf Kantarlı-Can Çelik/ DHA

Adana’nın Karataş ilçesinde bir sitede Zahide Yaşat’ın beslediği 25 sokak kedisinden 17’si öldü, beşi ise kayboldu.

Sitede yaşayan 25 kediyi besleyen Yaşat, sabah saatlerinde içlerinden birinin rahatsızlandığını fark ederek veterinere götürdü. Tedavi sonrası siteye dönen Yaşat, diğerlerinin de yerde yattığını görünce hemen veterineri aradı. Ancak müdahaleye rağmen kedilerin çoğu kurtarılamadı.

Gözyaşları içinde yaşananları DHA’ya anlatan Yaşat, “Art arda dört kedimiz öldü. Diğer kediler ise devamlı bağırarak acı çekiyorlardı. Tekrardan veterineri çağırdım. Veteriner hepsinin zehirlendiğini söyledi” dedi.

‘Zehirlenme vakaları artıyor’

Kimsesiz Hayvanları Koruma Derneği (KİHAYKO) Başkanı Metin Yıldırım da, “Karataş ilçesinde bir site içerisinde hayvanseverlerin baktığı 20 den fazla kedi zehirlendi. Çok kötü durumda olan dört yavru kedimizi hemen Tarım İl Müdürlüğü olay yerine giderek tedavi altına aldı. Bu dört kedimizin de maalesef bir tanesini kaybetti. Üçünün durumu iyi” bilgisini paylaştı.

Zehirlenme olayını vahşet olarak tanımlayan Yıldırım, “Türkiye’nin her tarafından hayvan zehirlenmesi ve şiddet olaylarının tırmanmaya başladığına şahit oluyoruz. Bir canlının saatlerce can çekişerek ölmesi ve iç organlarının parçalanarak ölmesi, hiçbir insanın vicdanına sığacak bir şey değil. Bu hayvanlar iç organları parçalandığı için feryat ederek ölüyorlar” ifadesini kullandı.

‘Bu bir vicdan sorunu’

Ülke genelinde 2020 yılı içerisinde 5 bine yakın sokak hayvanının zehirlenerek öldüğünü söyleyen Yıldırım, “Bunun yanı sıra silahla vurulan, ayağı kesilen gibi çok farklı şiddet olayları var. Allah korkusu ve vicdan taşıyanların hayvanların saatlerce can çekişerek ölmesini kabul etmemelidir. Bu bir vicdan sorunudur. Bunu yapan insanlar bana göre gözü dönmüş bir canidir. Bunu yapanlar başka bir zaman toplumda kadına da şiddet uygulayabilir” değerlendirmesini yaptı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.