ManşetTürkiye

Adana’da 19 yaşındaki genci vuran polis gözaltına alındı

0

Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Sucuzade Mahallesi’nde Suriyeli genci polisten kaçarken kalbinden vurarak öldüren polis gözaltına alındı. Hala Adana Emniyet‘de gözaltında tutulduğu belirtilen zanlının gün içinde adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Dün öğlen saatlerinde yaşanan olayda, polisin uygulama yaptığı sokakta dur ihtarına uymadığı gerekçesiyle Suriye uyruklu Ali Hemdan adlı genç vurularak öldürülmüştü. Evrensel’in yakınlarından edindiği bilgiye göre, Hemdan ailesini geçindirmek için atölyeye gidiyordu.

Sokağa çıkma yasağından korktu

19 yaşındaki genç, mola sırasında polis kontrolü ile karşılaştı. 20 yaş ve altındakiler için sokağa çıkma yasağı olduğu için ceza almaktan korktu ve kaçmaya başladı. Suriyeli Ali’nin yakınları, polis kurşunu ile hayatını kaybeden gencin geçici koruma kimliğinin de yanında olmadığı belirtti.

Türkiye2de koronavirüs önlemleri kapsamında 20 yaş altındakilere ve 65 yaş üstündekilere sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. 18-20 yaş aralığından düzenli bir işe sahip olan kişiler sokağa çıkma yasağından muaf tutuluyor. Ancak bu kişilerin yanlarında çalışma belgesinin olması gerekiyor.

‘Yaralandı’ yalanı

Dün gerçekleşen olayda ajanslar haberi ‘ayağından vuruldu’ şeklinde servis etmişti ancak sosyal medyada yayınlanan görüntülerde Hemdan’ın kalbinden vurulmuş olduğu görülüyor.

Adana Valiliği de bir açıklama yayınlayarak Hemdan’ın dur ihtarına uymadığı için “kazara” vurularak yaralandığını söyledi. Açıklamada “Hastaneye sevk edilen A.H. yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. İlgili polis memuru, açığa alınmış olup adli ve idari tahkikat devam etmektedir” denildi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.