KadınLGBTİ+ManşetTürkiye

Adana Emniyet Müdürlüğü’nden 8 Mart eylemine Boğaziçi ve LGBTİ+ kısıtlaması

0

Adana Emniyet Müdürlüğü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için şehirde yapılacak mitingde “Boğaziçi direnişi ve LGBTİ+’lar ile ilgili adiş, döviz, flama ve bayraklara” izin verilmeyeceğini söyledi.

 Adana Kadın Platformu tarafından saat 16.30’da Uğur Mumcu Meydanı’nda yapılmak istenen eyleme Adana Valiliği onay vermişti. Ancak komite İl Emniyet Müdürlüğüne çağrıldı.

Platform: Kararı kabul etmiyoruz

Sözlü olarak yapılan beyanda gerekçe olarak LGBT+’lar için “Toplumun genel ahlak anlayışına aykırı, Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan kayyum rektörle ilgili “konu ile alakalı değil” ifadeleri kullanıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Adana Kadın Platformu, hiçbir meşru ve yasal dayanağı olmayan kararı kabul etmediklerini söyledi.

‘8 Mart’ın neyi kapsadığı bizim kararımız’

Yapılan açıklamada . “Mitingin içeriğinde nelerin yer alacağını, 8 Mart’ın hangi konuları kapsadığını belirlemek, Emniyet Müdürlüğünün değil Miting Tertip Komitesi olarak bizim kararımızdır” ifadeleri kullanıldı.

Platform, “LGBTİ+’lar vardır, var olacaktır. Hetero-patriyarkaya karşı mücadelemiz her yerde her zaman, bu 8 Mart’ta da sonra da sürecektir. Bizler homofobiye, transfobiye karşı söylemlerden, politikalardan bıktık usandık ve tüm bunlarla mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Gökkuşağının renkleri her yerde!”

Yeşiller: Alışın, buradayız

Emniyet tarafından yapılan kısıtlamayla ilgili Yeşiller Partisi de bir açıklama yayınladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Adana Emniyet Müdürlüğü, 8 Mart alanına ‘LGBTİ+’lar ile ilgili döviz, flama, afiş ve bayrakların alınmasının mümkün olmadığını’ söyledi. Biz de gökkuşağının tüm renkleri yalnızca 8 Mart’ta değil, her gün burada olacak; alışın diyoruz!

 

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.