Kültür-SanatManşet

Adana Devlet Tiyatroları’nda sansür iddiası

0

CHP Milletvekili Hüseyin Aygün Twitter üzerinden Adana Devlet Tiyatroları‘nda Orhan Asena’nın Fadik Kız oyununun sansür edildiğini iddia etti.

Hüseyin Aygün’ün konuyla ilgili tweet’leri şöyle:

“Adana’da Devlet Tiyatroları, bugün oynayacağı Orhan Asena’nın Fadik Kız adlı oyunuyla sezonu açıyor. Fakat Devlet Tiyatroları genel müdür vekili tarafından oyun sansürlenip büyük ölçüde budanmış, mesela kadın ve erkek oyuncular birbirine dokunmasın, yaklaşmasın ve sarılmasın emri verilmiş, kadın oyuncuların kıyafetlerini ‘açık’ bulup tayt giydirmişler ve birçok kelime ‘müstehcen’ denerek metinlerden çıkarılmış.

Eeee Molla Hüseyin Çelik’in ‘açık’ diye kadın sunucuyu işten attığı ülkede Adana’daki tiyatro oyunu da böyle olur. Tayyip ve Mollaları ülkeyi hızla Katar ve Suudi Arabistan’a çevirme yolunda devam ediyorlar; anlaşılan Gezi’den hiçbir ders almamışlar!”

Adana Devlet Tiyatroları sezonu Orhan Asena'nın Fadik Kız oyunuyla açıyor

Adana Devlet Tiyatrosu’nda prömiyeri bugün yapılan Orhan Asena’nın “Fadik Kız” adlı oyununu Levent Ulukut yönetiyor. Tiyatronun internet sitesinde oyun şöyle tanıtılıyor:

“Usta yazar Orhan Asena tarafından 1968 yılında kaleme alınan oyun, bir kadının dramını, başta babası olmak üzere tüm erkekler tarafından bir mal gibi alınıp satılmasını ve çürümüş toplum değerlerinin cehaletle birleşip, bir kadını ve çocuklarının yitip gittiğini gözler önüne seriyor. Yıllar önce yazılmış olan bu oyun; günümüzde bizler için bir nostaljiden ibaret olması gerekirken ne yazık ki günümüz gerçekleri ve değişmeyen kadın dramları, bu konunun hala üzücü bir şekilde hayatımızda var olduğunu beynimize şimşek gibi çakıyor. Müziğin ve dansın birleşmesiyle bu dram siz seyircilerimizle buluşuyor.”

Fadik Kız’ın oyuncu kadrosu ise şöyle:

Fadik: Saliha Özkanlı
İpsiz Ali: Murat Özben
Güllü, Mürüvet: Sevinç Gediktaş
Gömleksiz Ali: N. Fırat Demirağ
Elif Nine: İ. Gözde Korbek
Veysel Dayı: Gökhan Doğan
Kontes Melahat: Burçin Börü
Hatice: Özlem Özkan Kaya
Şeref: Efe Ünsal
Lokman, Recep: Ozan Sargın
Şehnaz: Dilek Aslan
Sekreter: Gizem Gülüş
1.kadın: Hülya Yıldırım
2.kadın: Özlem Özel

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.