TürkiyeDoğaManşet

Adana, Çanakkale ve Antalya ormanları yanıyor

0

Kuraklık, artan sıcaklıklar, insanların dikkatsizliği ve kasıtlı çıkarılan yangınlar, Türkiye’nin dört bir yanındaki ormanları yok etmeye devam ediyor. Bugün de Çanakkale’nin Gelibolu ilçesi, Antalya’nın Aksu ilçesi ve Adana’nın Pozantı ilçesinde çıkan orman yangınları hektarlarca alana zarar verdi. Henüz söndürülemeyen yangınlar için ekiplerin çalışmaları sürüyor.

Çanakkale‘nin Gelibolu ilçesi Kavak köyü yakınlarındaki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, havadan ve karadan müdahale ediyor. Öğle saatlerinde, bölgeden alevlerin yükseldiğini görenler, ‘ALO 177 Orman Yangını İhbar Hattı‘nı aradı. İhbar üzerine bölgeye gelen Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü‘ne bağlı ekipler, havadan ve karadan yangına müdahale etmeye başladı.

Biga ilçesi Kalafat köyü yakınlarında da ormanlık alanda yangın çıktı. Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yangına müdahaleye başladı.

Antalya’da köylüler de destek veriyor

Antalya‘nın Aksu ilçesindeki ormanlık alanda da yangın çıktı. Yurtpınar Mahallesi’ndeki ormanlık alanda çıkan yangına orman ve itfaiye ekipleri karadan, helikopterler havadan müdahale ediyor. Alevlerin seralarına yaklaşmasını engellemek isteyen çiftçiler de  ilaçlama motorlarıyla yangının söndürülmesine yardımcı oluyor.

Pozantı’da müdahale sürüyor

Adana‘nın Pozantı ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangının ise müdahalelere rağmen büyüdüğü bildirildi. Eskonacık Mahallesi Kaleboynu mevkisindeki ormanlık alanda, öğle saatlerinde çıkan yangına  Adana Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri, su tankları ve arazözler ile sevk edildi. Alevlerin söndürülmesi için çalışmalar sürüyor.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.