KentManşetTürkiye

Adana 5,5 büyüklüğünde depremle sarsıldı

0

Saat 8.44’te Adana‘nın Kozan ilçesinde 5,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre yerin 11 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, kent merkezi ve çevre ilçelerde paniğe neden oldu. Vatandaşlar evlerinden ve işlerlerinden kendilerini sokağa attı. Bölgede herhangi bir hasar olup olmadığı araştırılıyor.

AFAD Başkanı Yunus Sezer, deprem sonrası olumsuz bir bildirim yapılmadığını açıkladı. Sezer, “Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz teyakkuz haline geçirilmiştir” dedi.

Uğurlubağ Mahallesi‘ni Kozan ilçesine bağlayan kara yolu ise kapandı. Kozan’da ayrıca kullanılmayan eski iki binanın duvarları yıkıldı. Adana’da 6 Şubat depreminde ağır ve orta hasar alan binalarda hasar olup olmadığı araştırılıyor.

Kozan’da saat 10.57’de 4,4 büyüklüğünde ikinci bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı.

Osmaniye’de de hissedildi

Osmaniye ilinin Kadirli ilçesinde ise iki kişi paniğe kapılıp, balkondan atladı. İkinci kattaki evlerinin balkonundan atlayan iki vatandaş, kaldırıldıkları Kadirli Devlet Hastanesi‘nde tedaviye alındı. Osmaniye’nin Sumbas ilçesinde ise bazı ahırlar yıkıldı.

Adana Valisi Süleyman Elban Adana’daki orta ve ağır hasarlı binaların tarandığını şu ana kadar herhangi bir sorun olmadığını bildirdi.

More in Kent

You may also like

Comments

Comments are closed.