Adalılar oturma eylemi başlattı: Minibüsünü al da git

Türkiye’nin tek yaya bölgesi ve Sit alanı olan İstanbul’un Prens Adaları‘nda dün minibüs seferlerinin başlatılmasına Adalılar büyük tepki gösterdi. Oturma eylemi başlatan ada halkı, minibüslerin geri çekilmesini istiyor.

‘Trafik terörü’ne teslim edilen Adalar’da şimdi de minibüs dönemi!
Adalar Sivil İnisiyatifi’nden minibüs tepkisi: ‘Yürünebilir Adalar istiyoruz’

Büyükadalılar, hali hazırda akülü araçların işgali altındaki adada, bir de minibüs seferlerinin başlatılacağının duyurulması üzerine imza kampanyası başlatmış, topladıkları 3 bin imzayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi‘ne ulaştırmıştı. Ancak halkın talebi karşılık görmedi.

Vardiyalar halinde her gün nöbet

Adaların dar sokaklarına uygun olmayan minibüslere karşı direnmek için Arabacılar Meydanı’nda başlatılan nöbet vardiyalar halinde, haftanın yedi günü sürecek.

“Çocuklarımızın, gelecek kuşakların geleceğini, ‘son İstanbul’ olan Adaları koruyacağız” diyen Büyükadalılar, başlattıkları nöbete tüm Adalıları ve İstanbulluları bekliyor.

Çizer Tolunay: Çizimlerimi geri çekiyorum, yerim Ada halkının yanıdır

Bu arada, çizer Tarık Tolunay, İETT‘nin talebi üzerine minibüslerin üzerinde kullanılmak için yaptığı çizimleri geri çekti. “Özür diliyorum” başlıklı paylaşımında Tolunay şunları söyledi:

“Geçtiğimiz haftalarda İETT, adalar için kullanılacak minibüsleri için görsel düzenleme konusunda benden yardım istemişti. Aşağıda gördüğünüz çizimleri hazırlayarak kendilerine iletmiştim. Bugün çok da ayrıntılarına hakim olmadığım adalarda ulaşım konusunda ada halkının tepkisini öğrenmiş bulunuyorum. Çizimlerimin araçlarda kullanımının durdurulması konusunda İETT yetkililerine bildirimimi yaptım. Yerim ada halkının yanıdır.”

Paylaş
Yazar:
Yeşil Gazete