Hayvan HaklarıManşet

Adalar yöneticilerine ‘at katliamı’ suç duyurusu

0

Cumhuriyet gazetesi yazarı ve hayvan özgürlüğü aktivisti Zülal Kalkandelen, Adalar’da görevini yerine getirmedikleri ve atlı fayton uygulamasını sürdürerek at katliamına neden oldukları iddiasıyla çok sayıda devlet görevlisi hakkında Adalar Cumhuriyet Savcılığı‘na suç duyurusunda bulundu. 

Kalkandelen’in suç duyurusunda, şu an görevde olan Adalar Kaymakamı Dr. Mustafa Ayhan ve geçmişte kaymakamlık görevini sürdüren Hikmet Dengeşik ve Ahmet Arabacı, Adalar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Feramiş Çiftçi, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, Adalar İlçe Sağlık Müdürü Güliz Ülkü’nün isimleri yer alıyor.

Avukat Dilruba Uslu‘nun hazırladığı başvuru dilekçesinde şu ifadelere yer verildi:

“Son yıllarda özellikle at ölümleri nedeniyle sık sık gündeme gelen adalardaki faytonlarla ilgili fiili durum ve yıllardır Ruam hastalığı sebebi ile çok sayıda atın öldürülmesi bizi derinden üzmüş ve üzmektedir. Yetkililerin umarsızlığı hem adalardaki atların hem de insanların hayatını tehlikeye atmaktadır. Bu durum artık kabul edilemez bir hal almıştır. Bu sebeple de Sayın Savcılığınıza başvurarak ilgili tüm yetkililerin cezalandırılmasını talep ediyoruz.”

Suç duyurusu sosyal medyadan da duyuruldu:

 

You may also like

Comments

Comments are closed.