ManşetTürkiye

Açlık grevi 71. gününde: Polis destek verenleri gözaltına aldı, çiçekleri yaktı, kovayı ‘gözaltına’ aldı!

0

Akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın işlerine geri dönmek için başlattıkları açlık grevinin 71 gününde, kendilerine destek olmak için gelenlere polis müdahale etti. Bu sabaha karşı yapılan saldırıda, direniş alanındaki çiçekler yine toplandı.

Kendilerine “Yurtta Sulh Konseyi” adını veren cuntacıların 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından ‘FETÖ’yle mücadele edileceği gerekçesiyle ilân edilen Olağanüstü Hal kapsamında yayımlanan Kanun Hükmündeki Kararname ile ihraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevine destek olan gruba polis, “çevreye rahatsızlık verdikleri” gerekçesiyle dağılmaları konusunda uyarıda bulundu.

Aralarında Semih Özakça’nın eşi Esra Özakça ile yine Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen Veli Saçılık’ın da olduğu beş kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan Veli Saçılık, İnsan Hakları Heykeli önünde süren açlık grevine destek olanların getirdiği çiçeklerin polis tarafından yakıldığını belirtti.

Avukat Zehra Özdemir de, polisin alandaki pankartları yaktığını, nöbettekilerin ısınmak için ateş yaktığı kovayı da aldığını açıkladı.

Esra Özakça, götürüldükleri karakolda da darp edildiklerini açıkladı.

(Bianet, Yeşil Gazete)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.