ManşetTürkiye

Acil toplanma alanlarını nasıl bulabilirsiniz?

0

İstanbul’da 5.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem, acil toplanma alanlarını akla getirdi. İl genelindeki toplam 859 toplanma alanına dair bilgiye e-devlet üzerinden ulaşılabiliyor.

Marmara Denizi, Silivri’de meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem, akla acil toplanma alanlarını getirdi. 1999 Gölcük depreminden sonra İstanbul’da oluşturulan pek çok acil toplanma alanının imara açıldığı ve üzerlerine işyerleri, AVM’ler yapıldığı biliniyor. Kalan sınırlı sayıdaki acil toplanma alanlarının nerede olduğunu bilmek isteyen vatandaşlarsa e-devlet üzerinden il, ilçe, mahalle ve sokak ismini girerek ev ve iş yerlerine en yakın toplanma alanlarının yerlerini öğrenebiliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, depremin hemen ardından gittiği AKOM’da toplanma yerleriyle ilgili şunları söyledi: “İstanbul’da 859 adet deprem toplanma alanının tespitini yaptık. Bunlar arasında hazır olmayanlar var. Bunların çoğu İstanbul’un merkezi ilçelerinde.” İmamoğlu, çalışmalarını hızlandırdıklarını ve süreci takip ettiklerini söyledi.

AFAD’ın sitesinde, herhangi bir afet sonrasında toplanılmaya uygun bölgeler ile ilgili verilen bilgi şöyle:

“Acil durum toplanma alanları ile ilgili bilgi almak isteyen İstanbullular E-Devlet’e  giriş yaparak “Acil Toplanma Alanı Sorgulama” başlığından ikametlerine en uygun toplanma alanları bilgilerini öğrenebileceklerdir.”

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.