Dünya

ABD’den diplomatlarına, “Sudan ve Libya’yı terkedin” çağrısı

0

ABD Dışişleri Bakanlığı Sudan ve Tunus’taki diplomatlarına söz konusu 2 ülkeyi terketmeleri talimatı vererek, ABD vatandaşlarının buralara seyahat etmemelerini söyledi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland yaptığı açıklamada, “ Tunus ve Hartum’daki güvenlik durumu nedeniyle, Dışişleri Bakanlığı tüm diplomatların aile fertleriyle ve acil durum görevlisi olmayan personelin ayrılması talimatı verdi. Ayrıca bu ülkelere seyahat edilmemesi uyarısı yapıldı” şeklinde konuştu.

Nuland, Tunus uluslararası havaalanının açık olduğunu ve tüm Amerikan vatandaşlarının özel havayolları uçaklarını kullanabileceğini belirterek, Tunus ‘ta kalmayı tercih eden Amerika ‘lıların son derece dikkatli olmaları ve herhangi bir gösteri yerinden uzak durmaları gerektiğini ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Sudan hükümetinin de terörist faaliyetlerin engellenmesi için gerekli önlemleri aldığını belirterek, engellenemeyen bazı terörist grupların batılı ülkelerin çıkarlarına yönelik saldırı tehdidinde bulunduğuna dikkati çekti.

(T24.com)

 

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.