DünyaManşet

ABD’de Trump’a İran konusunda yetki kısıtlama girişimi

0

ABD Temsilciler Meclisi Başkan Donald Trump’ın İran konusundaki yetkilerini kısıtlayan tasarıyı kabul etti. Demokrat Parti’nin çoğunlukta olduğu mecliste tasarı,  224 “evet” ve 194 “hayır” oyu alarak geçti. Ancak, aynı tasarının Cumhuriyetçilerin ağırlıkta olduğu Senato’da kabul edilme ihtimali olmadığı için tasarı sadece sembolik önem taşıyor.

Yasalaşması mümkün gözükmeyen tasarıda Trump’ın savaş kararı vermeden önce Temsilciler Meclisi’nin onayını alması gerektiği yazıyor. Öte yandan, tasarıda İran’ın “terör destekçisi bir ülke” olarak tanımlandığı ağır suçlamalar da yer alıyor. ABD tarafından öldürülen İranlı komutan Kasım Süleymani‘nin de İran’ın terör faaliyeetlerinin planlayıcılarından olduğu belirtiliyor.

‘Güçlü bir mesaj’

Temsilciler Meclisi kanadından yapılan açıklamada her ne kadar tasarının yasalaşma ihtimali bulunmasa da taslağın başkana gönderilen “güçlü bir mesaj” olduğu belirtildi. Tasarıya ilişkin açıklama yapan Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Nancy Pelosi, “Söz konusu tasarı için bu yolu seçmemizin sebebi, başkanın imzasına ihtiyaç duymamasıdır. ABD Kongresi’nin bu beyanının, başkanın veto edip etmeyeceği düşüncesiyle yok edilmesine izin vermeyeceğim” dedi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.