DünyaManşet

ABD’de silahlanma: İş merkezinde ateş açan saldırgan biri çocuk dört kişiyi öldürdü

0

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) California eyaletine bağlı Orange kentindeki bir iş merkezinde meydana gelen silahlı saldırıda, biri çocuk dört kişinin kişinin öldüğü bildirildi.

ABD basınına yansıyan haberlere göre Orange polisi, bir iş merkezine yapılan saldırıda birçok kişinin silahla vurulduğunu belirterek toplam dört kişinin öldürüldüğünü bir kişinin ise yaralandığını duyurdu.

Saldırgan yaralı yakalandı

Olay yerine gelen polisle çatışan saldırgan, yaralı olarak yakalandı ve hastaneye kaldırıldı. Orange Polis Departmanı’ndan yapılan açıklamada ‘tehdidin’ ortadan kalktığı bilgisi verilirken şu ifadeler kullanıldı:

Bugün saat 5:30’da, Orange Polis Departmanı, 202 W. Lincoln Bulvarı’nda ateş edildiği ihbarına cevap verdi. Saldırganın ateş etmeye devam ettiği olay yerine gidildiğinde, hayatını kaybetmiş olanlar da dahil çok sayıda kurban bulundu. Durum kontrol altına alındı.”

Fotoğraf: NY Times

1997’den bu yana ikinci olay

CNBC’nin aktardığına göre üst düzey polis memuru Jeniffer Amat, bu saldırının şehirde 1997 yılında silahlanmış bir kişinin Ulaştırma Bakanlığı bakım tersanesine saldırdığı olaydan sonra yaşanan en kötü olay olduğunu söyledi.

Altı hafta önce kovulan bir ekipman operatörü olan 41 yaşındaki Arturo Reyes Torres, polis onu öldürmeden önce dört kişiyi öldürmüş ve bir polis memuru da dahil olmak üzere birçok kişiyi yaralamıştı. Küçük bir kasaba olan Orange’ta 140 bin kişi yaşıyor.

ABD’de silahlanma tehlikesi

22 Mart tarihinde Colorado eyaletinde bir süpermarkete silahlı saldırı düzenlenmiş toplamda 10 kişi yaşamını yitirmişti.

Bu olayın yaşanmasının altı gün öncesinde ise altı tanesi Asya kökenli kadın olan sekiz kişi Atlanta yakındaki bir ilçedeki üç kaplıcada silahlı bir kişi tarafından öldürülmüştü.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.