Dünya

ABD’de hortum: 22 kişi hayatını kaybetti

0
A wave of strong storms with possible tornadoes passed through the Chattahoochee Valley on Sunday afternoon, causing fatalities Beauregard, Ala., and dropping this cell tower across U.S. 280 in Lee County, Alabama in the Smiths Station community.

ABD’nin Alabama eyaletini vuran bir dizi hortum en az 22 kişinin ölümüne sebep oldu. 

Lee ilçesi Şerifi Jay Jones, hayatını kaybedenler içinde çocuklar da olduğunu ve en az 12 kişinin Opelka kentinin 6 mil dışında öldüğünü belirtti. Felaketten sonra Jones ölü sayısının ilk olarak 14 olduğunu açıkladı ve günün ilerleyen saatlerinde bu sayıyı 22’ye çıkardı. Şerif son yaptığı açıklamada “ölü sayısının daha da artabileceğini” ifade etti.  Jones hortumun gücünü, “biri gökyüzünden yere kılıç sürtüyor gibiydi” diye anlattı.

CNN’de yer alan habere göre Lee ilçesini aynı saat içinde iki hortum vurdu.  ABD Ulusal hava Servisi’ne göre Alabama ve Georgia eyaletinde en az bir düzine hortum meydana geldi.

Hortumdan sonra birçok yaralı da bölgedeki hastanelere sevk edildi. Şerif Jones, pazar günü boyunca arama kurtarma çalışmaları yapıldığını ama güneşin batışıyla birlikte çalışmaların yavaşladığını bildirdi.

Alabama eyalet valisi geçen ay hortum ve fırtınalar sebebiyle ilan edilen “Eyalet çapında olağanüstü hal”i uzatma kararı aldı.

ABD Başkanı Donald Trump, hortumdan sonra bir geçmiş olsun mesajı yayımladı.

Hortum çevredeki ev ve ağaçlara büyük zarar verdi.

(T24)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.