Dünyaİklim KriziManşet

ABD’de Biden’ın iptal ettiği Keystone XL boru hattı projesi rafa kalktı

0
Kanada‘nın Alberta eyaletinden ABD‘de Nebraska‘ya kadar uzanan 1900 kilometrelik petrol boru hattının inşaatı, Başkan Joe Biden‘in proje ruhsatını iptal etmesinden aylar sonra tamamen durduruldu.

Çevre koruma grupları ve Nebraska’da yaşayan Amerikan yerlileri 10 yılı aşkın süredir bu projeye karşı mücadele ediyordu. Eski ABD Başkanı Donald Trump, selefi Barack Obama‘nın projeye ruhsat vermeyi reddetmesine karşın inşaata yeniden izin vermişti.

BBC‘nin aktardığına göre, boru hakkı projesini yürüten Calgary merkezli TC Energy adlı şirket, dün yaptığı açıklamada, donanımların sökülmesi ve inşaatın planlandığı bölgeden “güvenli bir şekilde çıkışın” sağlanması için yerel yetkililerle işbirliği yapacağını bildirdi.

Demokratlar da karşı çıkmıştı

Biden, Kanada ile ABD arasındaki iklim değişikliğini daha da hızlandıracağından kaygılanılan petrol boru hattı projesinin ruhsatını aslında göreve başladığı ilk gün iptal etmişti.

Biden’ın kararına Kongre’den mensubu olduğu Demokrat Parti’nin Kongre üyelerinden de itirazlar gelmiş; Demokratlar, projenin Amerikalı işçiler için enerji ve inşaat sektörlerinde istihdam yaratacağını savunmuştu.

Biden: iklim değişikliği ABD için en büyük ulusal tehdit 

ABD Başkanı Joe Biden, G7 Zirvesi‘ne katılmak üzere dün gittiği Birleşik Krallık‘daki Amerikan askerlerini ziyareti sırasında iklim değişikliğinin “ABD’nin ulusal güvenliğine yönelik en büyük tehdit” olduğunu söyledi.

Joe Biden şunları kaydetti: “Bu bir şaka değil. Genelkurmay’ın bize Amerika’nın karşı karşıya olduğu en büyük fiziksel tehdidin ne olduğu konusunda ne söylediğini biliyor musunuz? Küresel ısınma.

Büyük nüfus hareketlilikleri, toprak için savaşlar olacak. Endonezya‘da milyonlarca insan, yaşadıkları yerler denize gömüldüğü için, kalan verimli topraklar için verilen savaşlar yüzünden evlerini terk ediyor.”

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.