DünyaKoronavirüs SalgınıManşet

ABD Temsilciler Meclisi koronavirüs yardım paketini onayladı

0
Fotoğraf: AA

ABD Temsilciler Meclisi 1,9 trilyon dolarlık koronavirüs yardım paketi için nihai onayı verdi. Tasarının uzun tartışmalardan sonra geçmesi Başkan Joe Biden‘ın yasama organında elde ettiği ilk büyük zafer olarak nitelendirildi.

Kongre üyelerinin çoğunlukla partilerinin görüşleri doğrultusunda oy verdiği oylamada paket 220’ye karşı 211 oy ile geçirildi. Tüm Cumhuriyetçiler pakete karşı oy kullanırken, bir Demokrat da onlarla birlikte hayır oyu kullandı.

Biden: İnsanlara mücadele şansı verecek

ABD tarihinin de en büyük ekonomik yardım önlemlerinden biri olan paket cuma günü Biden’ın imzasıyla resmiyet kazanacak.

Biden, yaptığı bir açıklamada da paketin kabul edilmesini “tarihi bir yasama hamlesi” olarak nitelendirdi. Biden, yardımın “bu ülkenin omurgasını oluşturan insanlara mücadele şansı vereceğini” söyledi.

Koronavirüs yardım paketi Kongre onaydından geçti.

Koronavirüs yardım paketi Kongre onaydından geçti. Fotoğraf: AA

Pakette neler var?

Pakette koronavirüsle mücadeleye 415 milyar dolarlık kaynak aktarılması öngörülüyor. Küçük işletmelere 440 milyar dolarlık destek sağlanması planlanıyor.

Ailelere ise toplam 1 trilyon dolar yardım dağıtılması ve tüm Amerikalılara da 1.400 dolar verilmesi hedefleniyor. Ayrıca, ek işsizlik sigortasının da şu anki haftalık 300 dolar seviyesinden 400 dolara çıkartılacağı da yapılan planlar arasında.

Biden, bu paketle koronavirüsü kontrol altına almayı, okulların güvenli bir şekilde açılmasını, ülke genelinde toplu aşılama alanlarının oluşturulmasını, test sayısı ve temas takibinin artırılmasını, ücretli hastalık izni verilmesini, sağlık alanında eşitsizliklerin giderilmesini amaçlıyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.