Dünya

ABD, Kuzey Kore’yi savaş uçakları ile yanıtladı

0
F-22 tipi uçaklar, Amerikan ordusunun en pahalı ve modern uçakları arasında yer alıyor. Uçaklar radarla tespit edilemiyor

Güney Kore’ye savaş ilan eden Kuzey Kore’ye ABD’nin yanıtı gecikmedi. “Wall Street Journals” gazetesinde yer alan bir habere göre, ABD ülkeye ortak askeri tatbikatlarda kullanılmak üzere F-22 tipi savaş uçağı gönderdi.

F-22 tipi uçaklar, Amerikan ordusunun en pahalı ve modern uçakları arasında yer alıyor. Uçaklar radarla tespit edilemiyor

ABD Ordusu’ndan yapılan açıklamada, uçakların Osan Üssü’nde konuşlandırıldığı belirtilerek Kuzey Kore’nin tehdit ve provokasyonlar ile hiçbir yere varamayacağı ifade edildi. Japonya’daki Kadena Üssü’nden kaç adet uçağın Güney Kore’ye sevk edildiği yönünde ise net bir bilgi verilmedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan BM Güvenlik Konseyi Sözcüsü Caitlin Hayden, Kuzey Kore’nin tutumunun yapıcı olmadığını söyledi. Hayden, ABD’nin bu tehditleri ciddiye aldığını, geçmişte savaş dilini benimseyen Kuzey Kore’nin ‘korkutma’ amacı taşıdığını ifade etti.

F-22 tipi uçaklar, Amerikan ordusunun en pahalı ve modern uçakları arasında yer alıyor. Uçaklar radarla tespit edilemiyor.

(Wall Street JournalDW Türkçe)

 

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.