İklim KriziManşet

ABD iklim değişikliğinin insan kaynaklı olduğunu kabul etti!

0

4. Ulusal İklim Değerlendirmesi olarak bilinen daha büyük bir raporun parçası olarak yayımlanan İklim Bilimi Özel Raporu, Amerikalıların günlük hayatını etkileyen iklim değişikliğinin gerçek olduğu ve ‘çok yüksek ihtimalle’ insan kaynaklı olduğunu söylüyor.

Rapor, geçtiğimiz 115 yıllık süreçte küresel sıcaklık ortalamasının yaklaşık 1 derece arttığını ve bunun rekorlar kıran aşırı hava olaylarına yol açtığını ortaya koyuyor.

Çalışma, küresel ve uzun dönemli ısınmanın “kesin” olacağını belirtirken insanlığın- sürdüğümüz otomobiller, kullandığımız fosil yakıtlar ve yok ettiğimiz ormanlarla bağlantılı olarak- suçlanmasından daha ikna edici bir açıklama bulunamayacağını ifade ediyor.

Raporun yayımlanmasının ardından Beyaz Saray sözcüsü Raj Shah yaptığı açıklamada ise iklimin hep değiştiğini ve bundan sonra da değişeceğini söyledi. Sözcü, “İklim Bilimi Özel Raporu’nda da belirtildiği gibi, gelecekteki iklim değişikliğinin büyüklüğü sera gazı emisyonlarına önemli ölçüde bağlı olacak” şeklinde konuştu.

Raporda sunulan bilimsel fikir birliğine rağmen, ABD Çevre Koruma Dairesi, web sitesindeki iklim değişikliği ile ilgili referansları kaldırırken bilim insanlarını konuyla ilgili bilimsel raporlar sunmaktan alıkoyuyor.

Federal hükümetin yazdırdığı raporun bulguları, küresel ısınmayı bir Çin hilesi olarak gören ve Çevre Koruma Dairesi’nin başına fosil yakıt sektörünün müttefiki Scott Pruitt’i getiren ABD Başkanı Donald Trump’ın bu konuda aldığı pozisyona aykırı.

 

(İklimhaber)

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.