ManşetSivil Toplum

Abbasağa için son sözü halk söyledi: Parkta kafe istemiyoruz!

0

Beşiktaş’taki Abbasağa Parkına belediyenin yapmak istediği kafe inşaatı halk tarafından durduruldu. Parktaki forumdan “Kafe istemiyoruz” kararı çıktı. CHP de parkın eski haline getirileceğini açıkladı.

31

Dün sabah parkta fark edilen iş makinası üzerine harekete geçen mahalle halkı önce iş makinesinin çalışmasını durdurdu. Parkta buluşan mahalleli, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’a tepki gösterdi. Hazinedar’ın referandum, oylama teklifleri reddedildi.

Yaşam savunucuları ve Beşiktaş Kent Savunması’nın çağrısıyla dün akşamı Abbasağa Parkı’nda toplananların gerçekleştirdiği forumda SİT alanı olan parka dair bilgi verildi, konuşanlar parka kafe istemediklerini, spor aletleri sökülen ve kazılan parkın eski haline getirilmesini istediklerini söyledi.

Forumdan kafe istenmediği, yaşam alanlarına sahip çıkılacağı kararı çıktı.

Foruma katılan belediye meclisi üyesi de CHP’nin parti yönetiminde alınan karara göre parka kafe yapılmayacağını ve yıkılan alanın eski haline getirileceğini açıkladı.

32

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Arkadaşlar Abbasağa Park’ında halkın onaylamadığı hiçbir işlem yapılmayacak. Yanlış anlaşılma ve rahatsızlık için özür dileriz” dedi.

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.